Grupa «Blondblackblonde» laiž klajā albumu «37.»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Grupa "Blondblackblonde" laidusi klajā albumu "37.", piedāvājot to gan elektroniskā, gan CD formātā.

"Blondblackblonde" ir internacionāla avant-rock grupa, kurā apvienojušies mūziķi no ASV, Beļģijas, Luksemburgas un Latvijas. Grupas dalībnieki studējuši Amsterdamas Konservatorijā, bet grupas vokālists papildinājis operdziedāšanas prasmes Ņujorkā.

Kā solo mākslinieki mūziķi aktīvi piedalās Eiropas džeza, eksperimentālās un improvizētās mūzikas norisēs, tomēr grupas pamatideja ir kopīgi sarakstīt vienkāršus dziesmu skeletus un katru reizi tos pasniegt jaunā veidā, padarot improvizāciju par svarīgu uzstāšanās sastāvdaļa. 

"37." ir astoņu dziesmu interpretāciju apkopjums. Daļa dziesmu sacerēta grupas koncerttūres laikā Berlīnē un Amsterdamā, bet daļa - kādā no daudzajām ciemošanās reizēm Rīgā. Albums pašiem mūziķiem ļoti saistoties ar Rīgu un Rīgā piedzīvoto, tādēļ albuma nosaukums ir "37." - cipars, kurš graffiti veidā uzdrukāts teju uz katras mājas Rīgā.

"Blondblackblonde" dalībnieki: Micah Kessel - balss (Ņujorka, ASV), Matīss Čudars - ģitāra, balss (Latvija), Lennart Heyndels - basģitāra, balss (Beļģija), Niels Engel - bungas (Luksemburga). Albuma ierakstā piedalījusies arī Laura Polence.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti