«Gors» direktore: Emocijas ir līdzīgas pasaku radītajām

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem un 11 mēnešiem.

„Emocijas ir līdzīgas tām, ko izjūt pasakās. Pozitīvā nozīmē,” tā pēc trešdienas vakarā notikušā pirmā Latgales vēstniecības „Gors” jeb Austrumlatvijas koncertzāles atklāšanas koncerta Latvijas Radio ceturtdien atzina koncertzāles vadītāja Diāna Zirniņa.

Viņa sacīja, ka pirmās atsauksmes par koncertzāli bijušas labas. „Šī ir koncertzāle, kurā ir vislabākā akustika Latvijā,” teica Zirniņa.

Koncertzāles vadītāja atgādināja, ka ceturtdienas vakarā skanēs otrs atklāšanas koncerts divās daļās. Tas būs identisks trešdienas vakarā notikušajam. To tiešraidē varēs vērot Latvijas Televīzijā. Koncerta pirmajā daļā būs dziesmu spēle „Ķēniņmeita. Latgales pasaka”, kur galvenais varonis ir trešais tēva dēls Duraciņš, kurš, pārvarot dažādus šķēršļus un pārbaudījumus, atmodina snaudošo Princesi.

Koncerta otrajai daļai būs jāparāda akustiskās koncertzāles iespējas dažādos žanriskos un stilistiskos spektros: koncertflīģeļu „Steinway&Sons”, kora, ērģeļu un simfoniskā orķestra skanējums. Koncerta otrajā daļā piedalīsies Liepājas Simfoniskais orķestris (diriģents Atvars Lakstīgala), ērģelniece Iveta Apkalna, pianists Vestards Šimkus, kā arī citi mākslinieki. Īpaši atklāšanas koncertam kopkorī savas skanīgās balsis savienos dziedātāji no Rēzeknes, Daugavpils un Cēsu koriem. Koncertā uzstāsies solisti Guntra Kuzmina (soprāns), Krišjānis Norvelis (bass) un citi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti