«Gaudeamus» - Daugavpilī valda studentu gars, dejas un dziesmas

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Daugavpilī sākušies nu jau 17. pēc kārtas Baltijas valstu studentu dziesmu un deju svētki „Gaudeamus”. Starp  Baltijas valstu aptuveni 5000 dalībnieku daudz arī pašmāju kolektīvu, un divi ir no svētku norises vietas - Daugavpils. 

Neviens vien „Gaudeamus” piedalās jau ne pirmo gadu, ir daudz atmiņu, emocionālu pārdzīvojumu un prieka brīžu.

Spilgtākās atmiņas no šiem svētkiem no Atmodas laikiem Baltijas valstīs, kad parādījušies pirmie triju valstu karogi, ir Daugavpils universitātes deju ansambļa „Laima” vadītājam Elmāram Belinskim.  

Pašreizēji ansambļa dalībnieki, sastapti uz ielas pēc mēģinājuma, Latvijas Radio stāstīja, ka ir ļoti priecīgi sagaidīt  savā pilsētā viesus no citām valstīm un pilsētām,  taču neslēpj, ka labprāt arī būtu aizbraukuši uz svētkiem kādā citā valstī.

Bet galvenais ir studentu kopiena un jauniešu gars, kas valda svētkos, prieks arī satikt sen neredzētus draugus un biedrus no deju kolektīva, kuri tagad dzīvo Rīgā vai ārpus Latvijas, atzīst dejotāji.  

„Gaudeamus” dejotāji no „Laimas” salīdzina ar Dziesmu un deju svētkiem, tomēr saka, ka ir atšķirība – var vērot kaimiņvalstu kolektīvu priekšnesumus, kuri arī ir ļoti interesanti.

Savukārt Belinskis atminās 1988.gada „Gaudeamus”, kad viņš jau bija kolektīva vadītājs, un uz skatuves koncerta laikā pirmo reizi parādījās Latvijas, Lietuvas un  Igaunijas karogi, kurus turēja studenti. „Nākamajā koncertā jau viņu vietā miliči stāvēja,” atceras Belinskis.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti