Rīta Panorāma

Intervija ar Arti Velšu

Rīta Panorāma

Intervija ar Regnāru Vaivaru

Intervija ar Egilu Siliņu

Egils Siliņš: Latviešu kamermūzika ir pelnījusi biežāku atskaņojumu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

"Latviešu vokālā kamermūzika ir pelnījusi, ka tā biežāk tiek atskaņota,” uzskata slavenais basbaritons Egils Siliņš, kurš jau 31.oktobrī kāps uz Dzintaru koncertzāles skatuves, lai atklātu ciklu "Dzimuši Latvijā" .

“Man tagad ilgāku laiku nav nācies Latvijā izpildīt tieši latviešu mūziku,” intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā “Rīta Panorāma” norāda dziedātājs. “Burtiski pirmo reizi es izpildīšu latviešu mūziku vienā koncertā viens pats visu programmu. Tas ir labs izaicinājums.”

Tāpat Egils Siliņš atzīmē, ka 25 gadu laikā pirmo reizi Latvijā uzturas vairākas dienas un spēj izbaudīt rudens lapkriti.

Jau vēstīts, ka Egils Siliņš 31.oktobrī ar solo koncertu Dzintaru koncertzālē Jūrmalā atklās koncertu ciklu "Dzimuši Latvijā".

Kopā ar koncertmeistaru, pianistu Māri Skuju Egils Siliņš izpildīs Emīla Dārziņa, Jāzepa Vītola, Alfrēda Kalniņa, Jāņa Mediņa, Bruno Skultes, Lūcijas Garūtas un citu latviešu komponistu vokālās lirikas meistardarbus. Daudzos dziesmu tekstos ir rudens noskaņa, mīlestība un skumjas, dziesmas raksturo Egils Siliņš, taču noliedz, ka koncerts varētu būt pārāk melanholisks.

Kā raidījumam “Rīta Panorāma” atklāj dziedātājs, ir doma uz Latvijas simtgadi izdot kompaktdisku ar latviešu komponistu vokālās kamermūzikas skaņdarbiem.

3.novembrī paredzēts Emīla Dārziņa 140.jubilejas koncerts, kurā Siliņš kopā ar Valsts akadēmisko kori “Latvija” izpildīs tikai Dārziņa skaņdarbus. Savukārt 21. novembrī Siliņam paredzēts koncerts Spānijā, kurā dziedātājs sola iekļaut arī pāris latviešu vokālās mūzikas paraugus. Šosezon Egilam Siliņam ieplānota arī uzstāšanās Vīnes Valsts operā, Veimārā, Berlīnē, divi braucieni uz Japānu, kā arī uzstāšanās ASV. "Ir arī citi braucieni," piebilst dziedātājs.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti