Kultūras ziņas

Ivara Heinrihsona "Ideālā pasaule" un Māra Čačkas "Neirotaciņas"

Kultūras ziņas

"12 FOTOGRĀFI / 125 FOTOGRĀFIJAS / 10 SĒRIJAS"

Edvarda Grīga mūzika, kā simfoniskais hits

Edvarda Grīga mūzika kā simfoniskais hits LNSO koncertā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

Lai arī ne visi seko notikumiem akadēmiskās mūzikas pasaulē, tikai retais nebūs dzirdējis vismaz kādu norvēģu komponista Edvarda Grīga skaņdarbu. Koncertciklā "Simfoniskais hits ar Goran Gora", kas 17. februārī norisinājās Lielajā ģildē, dziesminieks Goran Gora piedāvāja iepazīties ar izcilā Norvēģijas komponista, pianista un diriģenta interesantākajiem biogrāfijas faktiem un radošo darbību.

Lai iepazīstinātu jauniešus ar simfonisko mūziku, Latvijas Nacionālais simfoniskais orķestris īsteno koncertciklu sēriju "Simfoniskais hits ar Goran Gora". Iepazīties ar akadēmiskās mūzikas izcilākajām personībām un viņu radīto mūziku latviešu dziesminieks Goran Gora koncertos piedāvā nepiespiestā un interesantiem faktiem bagātā stāstījumā, ko papildina režisora Roberta Rubīna asprātīgas videoprojekcijas.

Stāstā par norvēģu komponista, pianista un diriģenta Edvarda Grīga dzīvi un daiļradi tika izcelta izcilā mūziķa vēlme savās kompozīcijās cildināt Norvēģijas nepieradināto dabu, mitoloģiskos tēlus 19. gadsimtam raksturīgā romantisma izteiksmē.

"Tā tēlainība un sava veida pasaku un iedomu valstība droši vien ir pirmais, kas nāk prātā, kad domā par kādu skolas laiku un pirmajiem iespaidiem par Edvarda Grīga mūziku," atzīmēja diriģents Kaspars Ādamsons.

Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra izpildījumā koncertā izskanēja Edvarda Grīga svīta orķestrim "Norvēģu dejas", bet pianiste Agnese Egliņa atskaņoja vienu no pasaulē visbiežāk spēlētajiem klavierkoncertiem, par ko sacīja: "Grīgs kā pianists ir ļoti labi padomājis, lai pianistiem ir ko darīt. Bet tai pašā laikā, es domāju, ka viņš ir tik forši uztvēris to norvēģisko kolorītu un ielicis mūzikā."

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti