Dzintaru koncertzālē izskanēs sievietēm veltīts koncertstāsts «Itāļu baroka pērles»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Dzintaru koncertzālē 8. martā izskanēs īpaši daiļā dzimuma pārstāvēm veltīta programma “Itāļu baroka pērles” – dramaturģiski veidots, baroka mūzikas caurausts koncertstāsts par sievieti, viņas emocijām un sajūtām, informēja koncertzāles pārstāvji.

Sadarbībā ar režisori Anci Kukuli koncertstāstu iedzīvinās labi zināmas latviešu mūziķes. Soprāns Ilze Grēvele-Skaraine ir baroka mūzikas interprete ar bagātīgu Eiropas mēroga koncertpieredzi. Agnese Kanniņa ir viena no spilgtākajām un ekspresīvākajām vijolniecēm Latvijā, kura rūdījumu guvusi ne tikai senajā mūzikā. Čelliste Māra Botmane izceļas ar muzikalitāti un krāšņu baroka čella skaņu, savukārt klavesīniste Gertruda Jerjomenko, kura spēles prasmi apguvusi pie pasaulē atzītiem meistariem, šobrīd ir Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Senās mūzikas nodaļas koncertmeistare. Viņām pievienosies Beāte Zviedre, kura pazīstama kā lieliska džeza mūziķe un grupas “Framest” soliste.

“Saspēlē ar otru dziedātāju viņas no dažādiem skatu punktiem teatrāli izdzīvos vienas sievietes stāstu, tās daudzveidīgās lomas, bailes, sāpes, mīlestību, nicinājumu, prieku. Līdz ar maz zināmām baroka mūzikas partitūrām koncertā tiks ieskandinātas arī pērles, tostarp Klaudio Monteverdi un Džirolamo Freskobaldi skaņdarbi,” pavēstīja organizatori.

Koncerts 8. martā pulksten 21.00 būs tiešraidē skatāms Dzintaru koncertzāles tīmekļvietnē un “Facebook” profilā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti