Diriģentam Marisam Jansonam piešķirts augstākais Francijas kultūras apbalvojums

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Diriģents Mariss Jansons saņēmis Francijas augstāko kultūras apbalvojumu Ordeni mākslā un literatūrā augstākajā pakāpē (Commandeur), informēja  Latvijas vēstniecībā Francijā.

Jansons ar Karalisko "Concertgebouw" orķestri pirmo reizi uzstājās jaunajā Parīzes Filharmonijas koncertzālē (Philharmonie de Paris). Koncertzāle tika atklāta janvāra vidū, tā ir arhitekta Žana Nuvela (Jean Nouvel) jaunākais arhitektūras šedevrs un neapšaubāmi viena no modernākajām koncertzālēm pasaulē.

Pēc koncerta "Philharmonie de Paris" prezidents Lorāns Bails (Laurent Bayle) Francijas kultūras un komunikāciju ministres vārdā maestro Jansonam pasniedza Ordeni mākslā un literatūrā augstākajā pakāpē (Commandeur). Latvijas vēstniece Francijā Sanita Pavļuta-Deslandes bija ieradusies uz koncertu un apsveica maestro ar šo augsto apbalvojumu.

Ordenis mākslā un literatūrā (Ordre des Arts et des Lettres) ir Francijas goda apbalvojums, ko 1957.gada 2.maijā iedibināja Kultūras ministrija. Ar šo ordeni tiek apbalvotas personas, kuru radošie darbi ir snieguši īpašu devumu mākslas un literatūras jomā un kas ir veicinājušas mākslas un literatūras prestižu Francijā un pasaulē.

 

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti