Daugavpils akordeona mūzikas festivāls šogad pulcē mūziķus no 7 valstīm

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Daugavpilī 24. oktobrī sākas nu jau 16. starptautiskais akordeona mūzikas festivāls, kurā šogad piedalīsies septiņu valstu pārstāvji. Pasākumā muzicēs gan topošie akordeonisti, gan arī Latvijā un pasaulē atzīti meistari. Šogad Daugavpilī viesosies Baltkrievijas, Francijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas un Ukrainas pārstāvji.

Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vecākā pasākumu organizatore Diāna Soldāne Latvijas Radio pastāstīja, ka akordeona mūzika Daugavpilī ir populāra, "tāpēc, ka instrumenta apguves programma jau izsenis darbojas Staņislava Broka mūzikas vidusskolā, arī Daugavpils Universitātes Mūzikas un mākslas fakultātē. Jau 1959. gadā Daugavpilī tika nodibināts Daugavpils akordeonistu orķestris.”

Saruna ar Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vecāko pasākumu organizatori Diānu Soldāni
00:00 / 06:39
Lejuplādēt

Festivāls šogad notiek jau 16. reizi - pirmais bija 1989.gadā. 

Festivāla gaitā 11.reizi notiks arī Valērija Hodukina starptautiskais jauno akordeonistu konkurss "Daugavpils 2019", kurā sacentīsies jaunie mākslinieki divās vecuma kategorijās. Konkurss norisināsies 24. oktobrī un 25. oktobrī, un to vērtēs starptautiska žūrija.

Diāna Soldāne stāsta, ka šis konkurss dalībniekiem “uzliek diezgan augstu latiņu”. Konkursa pirmajā kārtā katrs dalībnieks izpilda savu programmu kā solists, bet otrajā kārtā skaņdarbs jāizpilda kopā ar Daugavpils akordeonistu orķestri.

Šogad konkursā pārstāvētas trīs valstis – Latvija, Krievija un Baltkrievija.

Soldāne novērojusi, ka Latvijas jaunie akordeonisti noteikti neatpaliek no ārvalstu sāncenšiem – parasti konkursā laureātu vietas sadalās vienmērīgi starp dažādām valstīm.

Konkurss ir publiski apmeklējams, un Soldāne uzsver – festivāla laikā būs iespēja apmeklēt arī vairākus koncertus, pedagogi ir aicināti uz metodisko semināru-praktikumu, notiks arī pasākums "Akordeona krodziņš".

Visās festivāla aktivitātēs ieeja ir bez maksas. Ar pilnu festivāla programmu iespējams iepazīties mājaslapā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti