Daugavpilī norisināsies XIII Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls «Sudraba zvani»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Šonedēļ no 10. līdz 13. janvārim Daugavpilī norisināsies XIII Starptautiskais garīgās mūzikas festivāls "Sudraba zvani”. Savu skanējumu festivāls uzsāks ceturtdien ar jauno dziedātāju konkursu.

Tajā visas dienas garumā sacentīsies 91 vokālists sešās dažādās vecuma kategorijās. Savukārt no piektdienas, 11. janvāra, sacensību uzsāks kori un ansambļi. To ievadīs bērnu kolektīvi, bet 12. un 13. janvārī turpinās pieaugušie. Visus konkursus vērtēs starptautiska žūrija. Līdzās konkursa aktivitātēm festivālā būs iespēja apmeklēt arī virkni koncertu.

“Daugavpils kļūst par garīgās mūzikas galvaspilsētu, jo jau 13. reizi pie mums notiks starptautiskais garīgās mūzikas festivāls “Sudraba zvani”. Festivāla laikā notiks gan jau ierastais koru un ansambļu konkurss, gan jauno dziedātāju konkurss, un noslēgumā arī lielā “Grand Prix” izcīņa, kur sacentīsies labākie kolektīvi,” stāsta Daugavpils pilsētas domes Kultūras pārvaldes vadītājas vietniece Vita Viļevko.

Vita Viļevko stāsta par festivālu "Sudraba zvani"
00:00 / 00:49
Lejuplādēt

Tāpat koncerti notiks arī daudzviet Daugavpils kultūras norises vietās un dievnamos. Festivālā pārstāvētas deviņas valstis, un rīkotāji lēš, ka festivāla laikā pilsētā viesosies apmēram 2000 dziedātāju.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti