Kultūras ziņas

Kādēļ topošie režisori neguļ?

Kultūras ziņas

"Mammmanuālis" – Gunas Pogas pieredze zīmējumos

Dānijas Kultūras institūtam – 30

Dānijas Kultūras institūts 30 gadu jubilejā atklāj vērienīgu bērnu un jauniešu mūzikas izglītības projektu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Pirms 30 gadiem ar mērķi stiprināt kultūras saites savu pārstāvniecību Latvijā, Lietuvā un Igaunijā vēra Dānijas Kultūras institūts. Arī savā jubilejas gadā tas paliek uzticīgs sākotnēji izvirzītajam mērķim un izziņo vērienīgu bērnu un jauniešu mūzikas izglītības projektu “Harmoniskās balsis”. 26. oktobrī Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē institūta 30. jubilejas pasākumā projektam tika dots starts.

Uz Dānijas Kultūras institūta 30. jubilejas pasākumu Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē, ievērojot valstī noteiktos pulcēšanās ierobežojumus, klātienē sanāca neliels skaits cilvēku. Pārējie uzrunas, apsveikumus un priekšnesumus vēroja tiešsaistē.

Jubilejas pasākums simboliski ievadīja institūta rīkotu bērnu un jauniešu mūzikas izglītības projektu “Harmoniskās balsis”.

Tā laikā iecerēti Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Dānijas skolēnu, studentu un profesionālu mūziķu apmaiņas braucieni, lai stiprinātu mūzikas izglītību.

“Mums patīk projekti, kuros Latvijai, Igaunijai, Lietuvai un Dānijai ir iespēja sadarboties un gūt pieredzi,” uzsvēra Dānijas Kultūras institūta Baltijas valstīs direktors Simons Drevsens Holmbergs. “Ja runājam par mūziku un mūzikas izglītību, Latvijai šajā jomā ir fantastisks līmenis. Arī ja runājam par profesionālo mūzikas jomu. Mums Dānijā mūzikas izglītība nav tik augstā līmenī, tā nav tik ļoti balstīta praktiskajās zināšanās, un tā drīzāk ir bērnu, nevis vecāku vai pedagogu izvēle apgūt mūziku vai ne, tāpēc mums ir interesanti iepazīt, kā dara citi, un tāpēc mēs atbalstām šādus projektus.”

Rīgas Doma kora skolai ir svarīgi popularizēt Latvijas kultūrizglītību, augsto kvalitāti un profesionalitāti jau no agras bērnības, stāstīja Rīgas Doma kora skolas vadītājs Gints Ceplenieks: ''Iepazīstināt ar to arī citas valstis Eiropā, ka mums ir šāda izglītības sistēma un ka viņa strādā, ka viņai ir bagātīgi augļi, ir milzīga un augstvērtīga absolventu saime, ar ko varam lepoties. Tā starptautiskā pieredze tieši bērniem un jauniešiem iedos pilnīgi citu redzējumu uz savu profesionālo izaugsmi tieši mūzikas jomā.”

Kā pirmie projektā “Harmoniskās balsis” piedalīsies Olborgas Kultūras skolas, Gladakses Mūzikas skolas, Tallinas Mūzikas vidusskolas, Viļņas Kordziedāšanas skolas un Rīgas Doma kora skolas audzēkņi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti