Ciklā «Opera tuvplānā» koncerts «Opera un balets kamermūzikā»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

30. janvārī plkst. 15 Latvijas Nacionālās operas Beletāžas zālē uz cikla "Opera tuvplānā" koncertu „Opera un balets kamermūzikā” aicina Mārtiņš Zilberts (klavieres), Jurijs Savkins (vijole) un Ivars Bezprozvanovs (čells). Koncertu vadīs muzikoloģe Liene Jakovļeva.

Koncerta pirmajā daļā skanēs dueti, bet otrajā klavieru trio; programmas pamatā ir operas, baleta un kamermūzikas sintēze.

Iedvesma programmas izveidei radās jau 2007. gadā Maskavas viesizrāžu laikā, kad pirms operas „Mcenskas apriņķa lēdija Makbeta” izrādes vijolnieks Jurijs Savkins iegādājās notis Dmitrija Šostakoviča un Grigorija Feigina skaņdarbam „Atmiņas par Mcenskas apriņķa lēdiju Makbetu”.

Būvējot koncerta koncepciju, līdztekus tam iekļauti gan operas, gan baleta muzikālajām tēmām veltīti darbi - Ludviga van Bēthovena „Septiņas variācijas čellam un klavierēm par Mocarta operas “Burvju flauta” tēmu”, Dmitrija Šostakoviča „Adagio čellam un klavierēm no baleta “Gaišais strauts””, Šarla Ogista de Berio „Baleta ainas vijolei un klavierēm”.

Savukārt koncerta otrajā daļā klausītājus priecēs izcilo itāļu un čehu opermūzikas meistaru Gaetāno Doniceti un Antonīna Dvoržāka slavenie „Klavieru trio”.

Koncerts iekļauts Latvijas Nacionālās operas un baleta programmā „Opera tuvplānā”. Kā iepriekš jau vēstīts, šis projekts skatītājiem piedāvā iepazīt operas un baleta mākslu citos rakursos un vienlaikus – ļoti personiski.“Opera tuvplānā” ietvers dažādus notikumus, izglītojošas izrādes, kamermūzikas koncertus, lekcijas operas pazinējiem un mīlētājiem, kā arī pasākumus bērniem un jauniešiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti