Baha kamermūzikas festivāls izskan ar «L’Arpeggiatta»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 9 gadiem.

Baha kamermūzikas festivāla noslēgumā otrdienas vakarā Lielajā ģildē uzstāsies viens no pasaules pieprasītākajiem baroka mūzikas ansambļiem "L’Arpeggiata" no Francijas. Šis ansamblis Rīgā koncertēs jau ceturto reizi, šoreiz piedāvājot baudīt Vidusjūras tautu tradicionālo mūziku, fadu dziedājumus un dejas priekšnesumus.

Ansambli "L’Arpeggiata” vada Austrijā dzimusī arfiste un lautiste Kristīna Pluhara. Ansambļa izpildījumu raksturo pārgalvīgas instrumentālas improvizācijas, bagātīgs skanējums, kas rodas, kopā skanot dažādiem stīgu instrumentiem, un vokālais stils, ko spēcīgi ietekmējušas tautas muzikālās tradīcijas. Kā Latvijas Radio 3 „Klasika” norādīja Baha festivāla vadītāja Aina Kalnciema, šovakar dzirdamā „L’Arpeggiata” mūzika vedīs ceļojumā no Dienviditālijas uz Grieķiju un Turciju, Spāniju un Portugāli.

„Programma šoreiz ir ļoti interesanta, jo tā būs Vidusjūras tautu tradicionālā mūzika. Katrs, kas ir dzirdējis „L’Arpeggiata”, stādās priekšā, kā tas ir – tā būs tradicionālā mūzika netradicionālā izpildījumā, sauksim to tā. Būs šarmantais [solists] Vinčenco Kapecuto, Anna Djego dejos ar baskājiņām turpu šurpu pa skatuvi. Es pati to gaidu ar lielu nepacietību,” atzīstas Kalnciema.

Jau vēstīts, ka 14. Starptautiskais Baha kamermūzikas festivāls sākās 8. novembrī, tā laikā notikuši astoņi koncerti ar izcilu viesmākslinieku piedalīšanos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti