Kultūras ziņas

Pēc slimības turpinām dzīvot... skaisti!

Kultūras ziņas

Top vispasaules enciklopēdija latviešu valodā

Austrāliešu dziedātāja Perukua Rīgā

Austrāliešu dziedātāja Perukua uzstājas Rīgā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Rīgas Kongresu namā 3.novembrī "Journey of Love" koncertu sniedz austrāliešu dziedātāja Perukua.

Savu muzikālo ceļu sākusi kā džeza dziedātāja, austrāliete Perukua 1990.gadu sākumā pievērsusies pasaules mūzikas tradīciju izpētei un atdzīvināšanai. Apguvusi Amerikas indiāņu tradicionālos dziedājumus, pēdējos gados paralēli pievērsusies arī indiešu klasiskai mūzikai, un visus savus bagātīgos muzikālos iespaidus integrējusi savā īpašajā, unikālajā balss skanējumā.

"Dziedāt kopā ar Zemi man nozīmē - sākumā apsēsties un sajust iekšējo vibrāciju, jo man mūzika īstenībā rodas no klusuma. Ja salieku kopā pirkstus, jūtu vibrāciju un sekoju šai vibrācijai sevī, sajūtu savu šūnu vibrāciju un, sekojot tai, nonākot arvien dziļāk sevī. Tas savukārt ved mani atpakaļ pie Zemes," skaidro Perukua.

Dziedātāja Rīgā ar koncertu viesojās arī 2013.gadā, bet šoreiz atvedusi programmu ar nosaukumu „Mīlestības ceļš”, kas aizgūts no kompozīcijas ar tādu pašu nosaukumu - šī koncerta galvenās dziesmas. Māksliniece risina tēmu, ko nozīmē būt cilvēkam, kurš iet mīlestības ceļu – mīlestību uz mīļoto, uz bērniem, līdzcilvēkiem, planētu Zemi un sevi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti