Kultūras ziņas

Kinētiskie objekti, laikmetīgā māksla, gleznas un rotas

Kultūras ziņas

Pučīni "Bezdelīga" ielido mūsu operā

Atklāts festivāls "Eiropas Ziemassvētki"

Atklāts festivāls «Eiropas Ziemassvētki»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Klātesot Viņu Karaliskajām Augstībām Dānijas kroņprincim un kroņprincesei, ceturtdienas vakarā Lielajā ģildē atklāts mūzikas festivāls “Eiropas Ziemassvētki”. Ilggadējā festivāla pastāvēšanas vēsturē šī bija pirmā reize, kad atklāšanas koncerts aizritējis tik karaliskā gaisotnē, turklāt uzstājoties pasaulslavenajam Dānijas baroka orķestrim “Concerto Copenhagen” diriģenta Larsa Ulrika Mortensena vadībā.

“Pati mūzika izvēlēta brīnišķīgi. Ir baroka lielmeistari – Vivaldi, Hendelis un Tēlemans. Bet pats galvenais šovakar ir tas moments, ka tā ir Dānijas dāvana Latvijas simtgadē,” uzsvēra festivāla mākslinieciskais vadītājs, komponists Artūrs Maskats.

Šī gada festivāla “Eiropas Ziemassvētki” programmā iekļauti arī kameroķestra “Simfonietta Rīga”, kontrtenora Sergeja Jēgera un Latvijas Radio bigbenda koncerti.

“Visaugstākais uzstādījums, lai tā būtu skaista, brīnišķīga mūzika, kas iederas šajā laikā. Un lai tie būtu izcili mākslinieciski kolektīvi un izcili solisti. Man gribētos īpaši atzīmēt mūsu izcilos pianistus Sergeju un Andreju Osokinus, kuri 19. decembrī šeit spēlēs Bēthovena sonātu vakaru. Līdz ar to gribu pateikt, ka turpinām Bēthovena sonātu ciklu līdz 2020. gada vēlam rudenim, kad visa pasaule atzīmēs Bēthovena 250. jubileju,” uzsvēra Maskats.  

Baudīt Adventa laika un Ziemassvētku gaišās mūzikas noskaņas festivāla “Eiropas Ziemassvētki” koncertos lielākajās Latvijas koncertzālēs varēs līdz pat gada nogalei. Festivāla izskaņā 28. decembrī Rīgas Lutera baznīcā tradicionāli tiks atskaņota Baha “Ziemassvētku oratorija”.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti