Ar koncertu Liepājas «Lielais dzintars» atzīmē gada jubileju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Liepājas koncertzāle „Lielais dzintars” šovakar, 12.novembrī, atzīmēs savu pirmo gadadienu ar koncertu, kurā uz skatuves kāps akordeoniste Ksenija Sidorova, jaunais vijolnieks Daniils Bulajevs un Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Koncertā skanēs Riharda Vāgnera, Nikolo Paganīni, Astora Pjacollas un Žorža Bizē mūzika.

Kā iepriekš Latvijas Radio 3 „Klasika” pastāstīja „Lielā dzintara” vadītāja Baiba Bože, pirmajā darbības gadā koncertzālē notikuši 160 mūzikas un mākslas pasākumi, un 2017.gada programma tiek veidota ar līdzīgu vīziju: „Tā nebūt nav tikai Liepājas vai Kurzemes reģiona kultūras celtne, kurā norisinās profesionālā māksla, bet „Lielais dzintars” skaidri iezīmē kā patstāvīgu, nozīmīgu norišu vietu ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas mērogā. Šis gads parādīja, ka ārvalstu tūristu skaits ir pieaudzis par 24%, salīdzinot ar pagājušo gadu. Un priecē, ka arī Latvijas kultūrtūristi apmeklē citas pilsētas, un šis pieaugums ir par 39%.”

„Lielā dzintara” vadītāja Baiba Bože pirms koncertzāles jubilejas
00:00 / 00:41
Lejuplādēt

Akordeoniste Sidorova norādīja, ka Astora Pjacollas koncerts ir viens no viņas mīļākajiem skaņdarbiem, kā arī viens no pieprasītākajiem skaņdarbiem, ko visi cilvēki zina: "Man arī tad ir jauka sajūta būt šeit un saspēlēties ar orķestri un diriģentu.”

Savukārt Bulajevs atzina, ka ir ļoti priecīgs, ka Latvijā ir uzcelta tik brīnišķīga koncertzāle ar lielisku akustiku.

Jauno koncertzāli nepilnu sezonu par savu mājvietu sauc arī LSO. Tā vadība jau iepriekš atzinusi, ka atrasties šeit ir unikāla iespēja. Lai arī pie jaunās vides ir pierasts, tas aizvien liekoties kā sapnis. Arī orķestra mūziķi nāk uz darba vietu ar lepnumu un koncertzālē jūtas kā mājās.

“Šeit vienmēr būs kādi darbi, kurus vajag izdarīt. Šeit nekad viss nemaz nevar tikt izdarīts. Ir ļoti labi, ka ir daudz cilvēku, ar kuriem ir ļoti viegli sadarboties,” bilda LSO mūziķis Sigurds Lallo.

13. novembrī modernā džeza performanci klausītājiem sniegs itāliešu pianists Rozario di Roza. Jubilejas aktivitātes noslēgsies nākamajā sestdienā, 19.novembrī, kad koncertzāle aicina visus interesentus uz atvērtajām durvju dienām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti