Antoņenko meklē Otello katarsi

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 11 gadiem.

Operdziedātājs Aleksandrs Antoņenko atzīst, ka Otello loma viņam ir īpaša – muzikāli sarežģīta, saturiski ārkārtīgi dziļa. "Otello ir jāatrod sava katarse," saka mākslinieks, kurš pie lomas strādājis vairākus gadus, bet šodien viesojās Latvijā, lai personīgi apliecinātu, ka arī pašmāju publikai būs iespēja šovasar dzirdēt Džuzepes Verdi "Otello" viņa izpildījumā Siguldas opermūzikas svētkos.

Jau pēc trim dienām Londonā, Starptautiskās operas balvas pasniegšanas ceremonijā, noskaidrosies, vai kāda no mūsu operzvaigznēm saņems balvu. Viens no nominantiem – tenors Aleksandrs Antoņenko. Daudzu kritiķu ieskatā viņš atzīts par vienu no visu laiku labākajiem Otello interpretiem. Latvijas Televīzijai mākslinieks atzina, ka šī loma viņam ir īpaša – muzikāli sarežģīta, saturiski ārkārtīgi dziļa. Viņš pie lomas strādājis vairākus gadus.

„Otello ir jāatrod sava katarse, viņam jāpiedod sev, jo bez šīs katarses viņš paliks stulbs idiots, kurš ir vienkārši nogalinājis skaistu sievieti ne par ko,” smej operdziedātājs. „Tā iznāk! Redzēsim, kā būs mums Siguldā.”

„Tas ir stāsts par ārkārtīgi lielām kaislībām un lielām jūtām, un par vienu viduvējību, kas ir Jago, kurš, lai apliecinātu sevi, ir gatavs manipulēt ar atklātām, neaizsargātām sirdīm, dvēselēm un emocijām. Un man šķiet, ka šī manipulēšanas tēma, tā ir ļoti aktuāla šodien arī,” norāda Edmunds Freibergs, “Otello” režisors Siguldas opermuzikas svētkos

21. Starptautiskos Siguldas Opermūzikas svētkus 2. augustā ar Svētku uvertīru Siguldas Jaunajā pilī atklās pianiste Agnese Egliņa.

Šogad Siguldas opermūzikas svētkos būs īpaši padomāts arī par bērniem – radīts koncertuzvedums “Mammai un tētim”. Tā norise – 3. augustā pulksten 15.00 Siguldas pilsdrupu estrādē. Savukārt vakarā – pulksten 21.00 – pilsdrupās operas "Otello" iestudējums Edmunda Freiberga režijā. Pie diriģenta pults – Aleksandrs Viļumanis.

Galā koncertā satiksies īsta zvaigžņu plejāde. Uzstāsies Krišjānis Norvelis (Latvija), Badri Maisuradze (Gruzija), Vitorio Vitelli (Itālija), Norma Fantīni (Itālija), kā arī iepriekšējo gadu Siguldas Opermūzikas svētku skatītāju simpātija Klementīne Mergaine (Francija). Izpildītāju vidū būs festivāla orķestris un koris, kā arī Rīgas Doma skolas zēnu koris. Koncertu diriģēs Vīnes profesors Vladimirs Kiradžijevs.

Diemžēl, koncertu tomēr nekuplinās Latvijas operdīva Maija Kovaļevska, kas nesen paziņojusi, ka festivāla laikā uz Latviju netiek.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti