Rīta Panorāma

Laika ziņas

Rīta Panorāma

Intervija ar Guntaru Raču un grupas ‘saldās sejas’ dalībniekiem

Pianista Andreja Osokina solokoncerts

Andrejs Osokins sniegs poētisku solokoncertu Berģos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

28.decembrī Berģu kultūras centrā ar solokoncertu uzstāsies pianists Andrejs Osokins. “Mans solokoncerts būs pārpildīts ar Ziemassvētku prieku un siltumu – tajā vēlos uzburt poētisku, gandrīz intīmu atmosfēru,” pianists Andrejs Osokins raksturo solokoncertu kultūras centrā “Berģi”.

Kā Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta Panorāma" stāsta pianists, kad viņš ārzemēs ļoti labi spēlē mūziku, ko ārzemnieki nezina, ārzemnieki jautā, kāpēc viņi šo mūziku nezina, kas ir Vītols, un kāpēc viņi nezina Vasku?

"Atklāt jaunu mūziku cilvēkiem ir brīnišķīga bauda," rezumē pianists.

Īpašu gandarījumu pianists Andrejs Osokins ik reizi izjūt tad, ja solokoncertā var atskaņot arī latviešu komponistu opusus.

Koncerta programmas pirmajā daļā būs dzirdamas klasiskas vērtības – komponistu Volfganga Amadeja Mocarta un Friderika Šopēna skaņdarbi, kurus raksturo skaistas un dziedošas melodijas, romantisks saviļņojums un virtuoza klavierspēle.

Otrā daļa veltīta 20. gadsimta sākumam – laikam, kad mūzikā un mākslā bija ļoti daudz virzienu un dažādu "-ismu". Izskanēs gan krievu vēlīnā romantisma smeldze ar Sergeja Rahmaņinova miniatūrām, latviešu klaviermūzikas pērļu rota ar Jāzepa Vītola kompozīcijām un tajā pašā laikā Amerikā tapušie Džordža Geršvina vispazīstamākie šedevri – dziesmas un “Rapsodija blūza stilā”.

Jau 7.janvārī Andrejs Osokins uzstāsies kopā ar orķestri “Rīga” VEF Kultūras pilī, bet 22. janvārī - visu trīs Osokinu dinastijas pianistu koncertā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti