Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Ikšķilē sāksies Operetes festivāls

Operetes festivālā Ikšķilē viesosies Eiropas teātru solisti

No 6. līdz 12. augustam Ikšķilē norisināsies 5. Starptautiskais Operetes festivāls, kas uzsāks Operetes teātra desmit gadu jubilejas pasākumu virkni, tādējādi visi sekojošie pasākumi gan rudenī un ziemā, gan arī nākamā gada pavasarī aizritēs jubilejas zīmē. Festivāla galā koncertā 11. augustā ar ārijām un duetiem uzstāsies Eiropas teātru solisti, informēja festivāla rīkotāji.

Festivāla atklāšana notiks svētdien, 6. augustā, Ikšķiles evaņģēliski luteriskajā baznīcā. To pulksten 18 ieskandinās koncerts "Vivat!", kurā piedalīsies jaunie muzikālie talanti no dažādām Latvijas vietām. Savukārt 9. augustā pulksten 19 gaidāms koncerts "Kā gaismas stars… Džeza transformācijas".

Festivāls noslēgsies piektdien, 11. augustā, kad pulksten 19 Ikšķiles estrādē norisināsies festivāla galā koncerts, kurā piedalīsies Kijivas (Ukraina) Akadēmiskā valsts operetes teātra solists Oleksandrs Čuvpilo (tenors), Kauņas (Lietuva) Valsts muzikālā teātra solisti Marija Arutiunova (soprāns) un Andrius Apšega (baritons), kuri nupat plūca laurus operetes "Silva" starptautiskā iestudējumā Ungārijā, kā arī Operetes teātra solisti Sonora Vaice (soprāns), Anta Jankovska (soprāns/Itālija), Laura Purena-Kancāne (soprāns), Kārlis Rūtentāls (tenors), Nauris Indzeris (baritons), Dainis Skutelis (tenors), dejotāji un Operetes simfoniskais orķestris diriģenta Atvara Lakstīgalas vadībā.

Programmā skanēs visskaistākās ārijas un dueti no operām, operetēm un mūzikliem: Johana Štrausa "Pavasara balsis", Emeriha Kalmāna "Māricas ārija", "Huzāru maršs", Tonija ārija ar cirka meitenēm un dueti no operetes "Cirka princese", Margarētas ārija no Šarla Guno operas "Fausts", Ambroiza Tomā Hamleta ārija, Viktora Herberta ārija "Es gribu būt primadonna", Roberta Štolca "Gan brunetes, gan blondīnes", fragmenti no Leonarda Bernstaina operetes "Kandids" un Franča Lehāra operetes "Džūdita", kuri Latvijā vēl nekad nav skanējuši, "Dicitenchello vuie", "Granada" un citi populāri skaņdarbi.

Ukraiņu tenors Oleksandrs Čuvpilo, kurš festivālā viesosies pirms Spānijā plānotās koncertturnejas, savu iepriekšējo viesošanos Operetes festivālā atcerējās ar apbrīnu: "Pagājušā gada Operetes festivālu Ikšķilē atceros ar visbrīnišķīgākajām sajūtām: lieliska organizācija, iejūtīgs un ļoti profesionāls diriģents maestro Atvars Lakstīgala un apburošs orķestris!

Turklāt Latvijas publika ir vienkārši neticami lieliska! Kad uz šejieni braucu pirmo reizi, nedaudz bažījos par vēso baltiešu publikas mentalitāti, taču jau no pirmajām notīm sajutu ļoti siltu festivāla publikas atsaucību.

Biju sajūsmā, un ar nepacietību gaidu nākamo tikšanos ar Latvijas klausītājiem."

Pēc koncerta no pulksten 22 Operetes teātra simfoniskais orķestris un diriģents Atvars Lakstīgala aicina uz festivālā ierasto, gaidīto un unikālo Valšu vakaru, kurā skanēs Johana Štrausa brīnišķīgie valši. Deju tūres ilgums – viena stunda.

Savukārt no pulksten 17 dzīves garšu daudzveidīgas buķetes baudītāji būs gaidīti elegantajā "Miro restorāna" kafejnīcā, kur jau muzicēs Adams Vaicis (ģitāra, balss), Markus Rūtentāls (balss, ukulele) un citi jaunie mūziķi.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti