Kultūras ziņas

Vitas Lukstiņas gleznu izstāde "Mans balets"

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Mūzikas žanru savienošanās festivālā "Arēna"

Mūzikas žanru savienošanās festivālā «Arēna»

Festivālā "Arēna" šajā gadā plānota bagātīga programma, kurā īpašs akcents likts uz dažādu mūzikas žanru saplūšanu. Festivāla otrajā koncertā klausītājiem bija iespēja baudīt džeza, kamermūzikas, kā arī folkloras iespaidus "Keno Harriehausen Quartet" izpildījumā. Tas ir starptautisks sastāvs, kurā apvienojušies mūziķi no Vācijas, Nīderlandes un Latvijas.

Koncertā "Mijkrēšļa transformācijas" starptautiska mūziķu četrotne deva iespēju klausītājiem dzirdēt dažādu mūzikas žanru sasaukšanos. Par programmas pamatu izvēlēti Keno Harīhauzena darbi, kuri iepriekš ieskaņoti kvarteta izdotajos albumos, kā arī jauni darbi.

Komponists stāsta: "Manuprāt, programma atspoguļo to, kādu mūziku mēs parasti atskaņojam.

Tas ir dabiski veidojies mikss starp džezu un klasiskiem elementiem.

Apvienojums starp kompozīcijām, kas labi kombinējas kopā, kas arī mums kā mūziķiem piestāv. Ir sajūta, ka šie ir darbi, kas šobrīd bija visatbilstošākie."

Lai skatītu šo resursu, mums ir nepieciešama jūsu piekrišana sīkdatnēm.

Viņš atzīst, ka katru reizi darbam viņu iedvesmo kas cits: "Dažreiz ir tā, ka es klausos savu mūziku un kaut kā tas mani aizved līdz jauniem darbiem. Dažreiz ir citi iedvesmas avoti. Piemēram, viena no dziesmām veidojās brīdī, kad kopā ar ģimeni biju atvaļinājumā. Tur bija bērns, kas mani pamodināja no rīta, jo sāka dziedāt.  Kaut kas tajā visā mani fascinēja, jo tā bija tik dabiska sajūta par mūziku un patiesu prieku."

Saksofonists Kārlis Auziņš par koncertu teic: "Ja mēs runājam tieši par tādu džeza skatuvi, tad Keno ir ļoti daudz klasiskās mūzikas ietekmes. Esot kaut kur starp klasisko un džeza pasauli, mēs atrodam to ceļu, kur mēs esam visam pa vidu – gan improvizācija, gan daudz tādu mūsdienu mūzikas elementu." 

Auziņš piebilst, ka ikreiz koncerts ir citādāks, jo Keno skaņdarbi arī tiek interpretēti katrreiz citādāk: "Tā muzikālā plūsma aiziet kaut kur citur."

Festivālā "Arēna" Kārlis Auziņš piedalās atkārtoti: "Manuprāt, šis festivāls ir ļoti forša un atvērta platforma, lai arī nedaudz eksperimentētu. Tādai mūzikai, kas varbūt ir neordināra. Ne velti tas ir jaunās mūzikas festivāls."

Festivāla koncertus un citas norises ir iespēja apmeklēt katru dienu līdz pat sestdienas, 28. oktobra, vakaram.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti