Cēsīs top komponista Krista Auznieka monooperas «Apzināšanās» pirmiestudējums

Svētdien, 8. oktobrī, koncertzālē "Cēsis" gaidāms latviešu komponista Krista Auznieka monooperas "Apzināšanās" pasaules pirmatskaņojums, piedaloties dziedātājai Evijai Vēberei un "Trio Art-i-Shock", informēja koncertzāles pārstāvji. Operas māksliniece – Katrīna Neiburga.

"Monodrāma "Apzināšanās" ir viena cilvēka ceļš iekšup. Tā izceļ cilvēka piedzīvojumu no fiziskā ķermeņa visdziļākajām struktūrām līdz prāta nemateriālajiem stāvokļiem, un piedāvā ceļu, kur emocijas kā okeāna viļņi nāk un iet, veidojot krāšņu ainavu," teikts darba aprakstā. "Krists Auznieks aicina iegrimt skaņu ainavā, kuru pārstāv ne tikai mūzika, bet arī Pāli valodā izteikts apzināšanās ceļš. Kur Evijas Vēberes ēteriskā balss kļūst par telpu, kurā mēs visi atrodamies, jo, kā zināms, tas akmens, ko mūrnieki aizmeta prom, kļūs par stūrakmeni."

Māksliniece Katrīna Neiburga koncertzāles "Cēsis" Lielo zāli būs pārvērtusi nepieredzētā telpā, kurā solistei un mūziķiem būs pavisam īpaša vieta, bet oriģinālās videoprojekcijas papildinās operas "Apzināšanās" libreta vēstījumu ne tikai skaniskā, bet arī vizuālā dimensijā.

"Trio Art-i-Shock" dalība projektā ir atgriešanās uz Latvijas mūzikas skatuves – mainoties sastāvam, šī būs pirmā uzstāšanās pēc lielāka pārtraukuma. Šobrīd trio apvienojušies Guna Šnē (čells), Agnese Egliņa (klavieres) un Guntars Freibergs (sitaminstrumenti).

Krista Auznieka monoopera "Apzināšanās" ir koncertzāles "Cēsis" pasūtījums.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti