Rīta Panorāma

ES līderi vienojas sākt iestāšanās sarunas ar Bosniju un Hercegovinu

Rīta Panorāma

Krievija turpina uzbrukumus Ukrainas enerģētikas uzņēmumiem

Godina Gēršvina balvas laureātus Eltonu Džonu un Bērniju Topinu

Eltons Džons un Bērnijs Topins saņem Gēršvina balvu

Daudzi mūziķi pulcējušies Amerikas Savienoto Valstu (ASV) galvaspilsētā Vašingtonā, lai godinātu leģendāro angļu mūziķi Eltonu Džonu un viņa ilggadējo sadarbības partneri – dziesmu tekstu autoru Bērniju Topinu. Viņiem piešķirtas Kongresa bibliotēkas populārās mūzikas Gēršvina balvas.

Džordža Gēršvina balvu piešķir māksliniekiem, kuru karjera parāda un popularizē dziesmas kā muzikālās izteiksmes un kultūras izpratnes līdzekļus. Tas ir augstākais ASV apbalvojums populārajā mūzikā, tāpēc uz svinīgo pasākumu bija ieradušās daudzas slavenas zvaigznes. Sākotnēji uz skatuves kāpa Eltons Džons, kurš pateicās sadarbības partnerim un pauda prieku par iespēju būt laimīgiem.

Viņi abi esot izgājuši cauri ellei, tikuši otrā pusē, un tas esot lieliski. Taču gaidītākais bija brīdis, kad viņš sēdās pie klavierēm un sāka dziedāt.

Eltons Džons un Bērnijs Topins
Eltons Džons un Bērnijs Topins

Vēlāk uz skatuves devās citi dažādu paaudžu mūziķi, kas izpildīja pazīstamākās laureātu dziesmas. Enija Lenoksa bija izvēlējusies "Border Song", Čārlijs Pūts – "Don't Let the Sun Go Down on Me", bet Džeikobs Lasks – "Bennie and the Jets". Komentārus neprasa arī viesi, kas pārstāvēja populārās mūzikas "smago" virzienu – "Metallica".

Koncertu ierakstīja, un tā pirmizrāde Ziemeļamerikas sabiedriskajā raidorganizācijā "PBS" plānota 8. aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti