Festivāls «Laba daba» papildina programmu ar mūziķiem no Latvijas un ārvalstīm

No 4. līdz 6. augustam norisināsies mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba", pulcējot gan pašmāju, gan ārvalstu mūziķus, teātra, dejas un performanču māksliniekus. Izsludinātā muzikālā programma tiek papildināta ar vēl 13 mūzikas grupām un projektiem no Latvijas un ārvalstīm, informēja festivāla rīkotāji.

Būs skatāmi un klausāmi – plašā postfolka grupa "Juuk", "Oranžās brīvdienas" un TKP, alternatīvā postpanka apvienība "Bēdu brāļi", "Tumors", DJ Krankenwagen, elektroniskās deju mūzikas māksliniece Vultura, rokgrupas "Nohow" un "Indygo".  

Ārvalstu viesu programmu papildinās – norvēģu avangarda mākslinieki "Sturle Dagsland", afro-soul mūziķe no Ugandas Apio Moro, vācu fankpanka apvienība "Brass Riot" un Izraēlas ritmiskās mūzikas projekts Shaman Shaman.

Iepriekš jau tika izziņoti – spēka meiteņu sastāva trio "Shishi" no Lietuvas, leģendārā sintpopa grupa "Jumprava", roka koncertmagnāti "Dzelzs vilks", spilgtā pankgrupa ŠŅK, alternatīvās/indīroka apvienības "Satellites LV", "Purple Negative", "Stūrī zēvele", "Nova Koma" un "Aston Kais", elektropopa projekti "Podruga" un "Baiba" (Latvija/Austrija), postfolka apvienības "Rāva" un "Zari", postroka kamerorķestris "Sonntags Legion" un dziesminieks Imants Daksis. Neierastā, paplašinātā sastāvā uzstāsies romantiskais mūzikas duets "Čipsis un Dullais" kopā ar "Big Bang", savukārt "Pienvedēja piedzīvojumi" festivālā uzstāsies īpašā sastāvā un skanējumā. Pavisam jaunā apvienība NSR ("Nebijušu Sajūtu Restauratori") uzburs ainu par leģendārās grupas NSRD albumu "Medicīna un māksla".

Festivālā "Laba daba" uz piecām skatuvēm uzstāsies vairāk nekā piecdesmit mūzikas apvienību un dīdžeju, kā arī būs skatāmas vismaz desmit teātra izrādes, performances un dzejas lasījumi, daudz kino, radošās darbnīcas, sporta spēles, amatniecības tirgus, dzīvo sapņu dārzs un daudzas citas norises. Jāatzīmē, ka lielākā daļa muzikālo priekšnesumu būs veidoti tieši festivālam "Laba daba".

Lielajā šķūnī jeb uz "Suņa" skatuves būs vērojama plaša teātra, dejas izrāžu un performanču programma, kas naktīs pārtaps par elektroniskās deju mūzikas skatuvi – dīdžeju parādi. Savukārt filmu programmas skatuves telpā "Kino zālīte" sadarbībā ar Rīgas starptautisko īsfilmu festivālu "2Annas" būs skatāms īpaši piemeklēts tematisko īsfilmu maratons. Neiztrūkstoši festivāla centrālajā laukumā būs "Radio Naba" skatuve un tiešraides studija 36 stundu garumā. Festivālā gaidāmas arī par tradīciju kļuvušās "Pūces miga" un "Ej Apskrieties" Dj skatuves.

Mūzikas un mākslas festivāls "Laba daba" trīspadsmito reizi norisināsies Latvijas Universitātes atpūtas kompleksā "Ratnieki", Cēsu novada Līgatnes pagastā, no 4. līdz 6. augustam.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti