Rīta Panorāma

Intervija ar Nodarbinātības valsts aģentūras direktori Evitu Simsoni

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Dzintaru koncertzālē notiks koncerts "Dzimuši Latvijā"

Krāsaina un piesātināta muzikālā programma koncertā «Dzimuši Latvijā»

Ceturtdien, 20. jūlijā, Dzintaru koncertzālē Jūrmalā notiks viens no spilgtākajiem vasaras koncertiem. Tas apvienos plašu mūziķu plejādi, kā arī būs klausāma krāsaina un piesātināta muzikālā programma.

Jau devīto reizi "Jūrmalas festivālā" notiek arī viens no vērienīgākajiem mūzikas satikšanās svētkiem – "Dzimuši Latvijā". Šis koncerts apvieno gan lielos grandus, gan arī topošos jaunos talantus.

Jūrmalas festivāla orķestra priekšā, kā ierasts, stāsies Ainārs Rubiķis: "Sajūtas ir ļoti brīnišķīgas, jo patiesībā mums ir apritējuši pieci gadi. Zināmā mērā tas ir jubilejas gads. Protams, ka tas ir sākums."

Viena no koncerta galvenajām iezīmēm un tradīcijām ir latviešu mūzikas iekļaušana programmā, kā arī jauno talantu atklāšana.

"Guntaram [VSIA "Latvijas Koncerti" direktors Guntars Ķirsis – red.] ir ļoti vērīga acs, viņš vienmēr gada griezumā seko līdzi – kas, kur, kā notiek, kāds instrumentālists, kāds vokālists. Viņš parasti piemeklē gan lielās zvaigznes, gan mazās zvaigznītes. Tātad neapšaubāmi tā ir tāda tradīcija jau piecu gadu garumā. Es saku lielu paldies šīm te lielajām zvaigznēm, kuras nekad neatsaka – Aleksandrs Antoņenko, kas, man liekas, vienu gadu izlaidis, Ksenija Sidorova, kura piedalījusies, Vestards Šimkus, kas piedalījies. Viņi neatsaka, viņi labprāt piedalās."

Par sajūtām, kādas pārņem jaunos māksliniekus, uzstājoties ar Jūrmalas festivāla orķestri un atzītiem māksliniekiem, dalās pianists Matīss Žilinskis: "Ļoti liela privilēģija, ļoti liels prieks un pagodinājums, jo man kā džeza mūziķim reti sanāk uzspēlēt ar simfonisko orķestri. Jūrmalas festivāls jau ir ar vārdu, un tas ir liels notikums tur nokļūt. Ar Aināru Rubiķi nav nekad bijusi sadarbība, un tas būs ļoti liels notikums. Ar Kseniju Sidorovu esam sazinājušies tikai rakstiski, viņa ir tik jauka un forša, sirsnīga, un nevaru sagaidīt, kad satikšu viņu dzīvē, tas būs interesanti."

"Es izpildīšu Geršvina "American in Paris" klavieru pārlikumā un simfoniskajam orķestrim," atklāj Žilinskis.

Soprāns Brigita Čirkše arī jūtas saviļņota: "Es jūtos ļoti pagodināta par to, ka mani uzaicināja, vispār nebiju gaidījusi. Tā ir vienkārši unikāla iespēja jauniem dziedātajiem, jauniem māksliniekiem parādīt savu būtību. Manā programmā ir "Mizetas valsis" no Pučīni operas "Bohēma" un, jā, mēs ar Aleksandru dziedāsim duetu no operas Dons Žuāns."

Jaunie mūziķi arī atzīst, ka nākotnes plāni neapsīkst un vēlme pilnveidoties ir ļoti liela. Iecerēta gan dalība konkursos ārvalstīs, gan studijas, gan arī idejas jaunām sadarbībām.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti