Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

(Zīmju valodā). Kultūras ziņas

Koris "Juventus" gatavojas starptautiskam konkursam

Koris «Juventus» gatavojas starptautiskam konkursam Slovēnijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" jau pošas ceļā, lai 19. aprīlī dotos uz prestižo starptautisko koru konkursu "Gallus Maribor" Slovēnijā. Koris "Juventus" ir vienīgais no Latvijas, kas izturējis atlasi un saņēmis uzaicinājumu startēt šajā konkursā.

Viens no senākajiem Latvijas augstskolu koriem, Latvijas Universitātes jauktais koris "Juventus" šogad saņēmis ceļazīmi dalībai pasaules līmeņa prestižajā starptautiskajā koru konkursā "Gallus Maribor" Slovēnijā. Tas ir viens no sešiem Eiropas Kordziedāšanas asociācijas "Grand Prix" konkursiem, ko mēdz dēvēt arī par "lielo sešinieku". Lai iekļūtu sacensībā, korim bija jāiztur atlase, kurā vērtēti līdzšinējie sasniegumi, mākslinieciskā un vokālā kvalitāte.

"Darbs ir ārkārtīgi intensīvs. Mums vēl pa vidu bija Dziesmu svētku skate, kas bija jānodzied un ko mēs veiksmīgi izdarījām. Bet milzīgais fokuss ir uz šī konkursa repertuāru, kas ir izvēlēts pietiekoši sarežģīts," stāsta kora "Juventus" mākslinieciskais vadītājs Valdis Tomsons.

Konkursam ir trīs kārtas. Jādzied gan visiem dalībniekiem obligātais skaņdarbs, gan brīvas izvēles repertuārs. Ja izturētas pirmās divas kārtas, korim dod iespēju cīnīties par "Grand Prix" trešajā kārtā.

"Agrāk es darīju tā, ka liku mēģinājumus biežāk, bet, ņemot vērā cilvēku aizņemtību un citus apstākļus, pieņēmām lēmumu, ka mēģinājumi nebūs biežāk, bet būs garāki. Mēs mēģinām līdz desmitiem vakarā," atklāj Valdis Tomsons.

"Mums arī kolektīvs ir tāds ļoti atsaucīgs, un mēs visi kopā jūtamies kā ģimene. Līdz ar to ir prieks divas reizes nedēļā satikties, dziedāt kopā un arī iet uz to virsotni, kas ir mūsu mērķis," uzsver kora "Juventus" dziedātāja Paula Jaunslaviete.

Kopumā konkursā par "Grand Prix" balvu cīnīsies 8 dažādu valstu kori. Kā veicās mūsu "Juventus", uzzināsim nākamās nedēļas sākumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti