Kur doties siltajos brīvdienu vakaros? Koncertu izlase

Beidzot ir tik silts, ka koncerti varētu pamest koncertzāles, bet vai to zina arī koncertu organizētāji? Un galu galā, vai to zina arī klausītāji? Šajās brīvdienās sestdien jāplāno Muzeju nakts piedzīvojums, bet piektdienu un svētdienu vērts atvēlēt koncertiem!

Kur doties siltajos brīvdienu vakaros? Koncertu izlase
00:00 / 00:00
Lejuplādēt

"Dabasu durovys" – "Dīnys i nadīnys"

17. maijā Daugavpils Kultūras centrā

Arņa Slobožaņina grupa ir radījusi neskaitāmas un lipīgas dziesmas gan latviešu, gan latgaliešu valodās. Gan jau arī Daugavpilī skanēs abas mūsu krāšņās valodas. Arī viesu pulks gana plašs: "Daugavpils Brass", Laura Bicāne, Ingars Gusāns, Daugavpils Vienības nama jauktais koris "Daugava", britu rokmūziķis Ted Botterill, Juris Ostrovskis, Jana Dudare un Amanda Lapa. Cīši lobi!

Kristapam Krievkalnam 50

17. maijā VEF kultūras pilī

Lai arī Kristapa Krievkalna jubilejas koncerts paredzēts iekštelpās, tad vismaz koncerta pirmā daļa klausītājus aizvedīs pie jūras – ar kora "Anima" izpildītā cikla "Krastā saviļņots" muzikālajām bangām. Otrajā daļā Kristapu muzikāli sveiks viņa tuvākie muzikālie kolēģi – Mārtiņš Kanters, Ieva Kerēvica, Normunds Rutulis, Ginta Krievkalna un vēl un vēl. Kā jau jubilejai pieklājas.

"Triānas parks"

17. maijā "Fontaine Palace" Liepājā

Sen "Triānas parks" nav manīti un, re, – liepājniekiem un viesiem būs iespēja izbaudīt gan līdz perfekcijai sakopto grupas skanējumu, gan Agneses Roznieces (Rakovskas) spēcīgo vokālu. "Mālos pelēkos", "Es gaidu ziemu" un citas klausītāju un Latvijas raidstaciju iecienītas dziesmas ir gana liels magnēts, lai vakaru pavadītu iekštelpās.

"Very Cool People"

17. maijā "M/Darbnīcas" āra terasē, Rīgā

Vasara ir klāt arī Briāna ielā. "M/Darbnīca" no mājīgajām telpām ved džezu pagalmā. Un āra sezona ir jāsāk jaudīgi. "Very Cool People" enerģija būs labs pamats kārtīgam nedēļas nogales sākumam. Koncertu bagātinās arī Rīgas džeza apvienība "S&T Syndicate".

"Dzeltenie pastnieki"

17. maijā "Zuzeum" viesistabā Rīgā

Nu jau kādu laiku "Zuzeum" vēlas iekarot arī mūzikas klausītāju, ne tikai vizuālās mākslas baudītāju, sirdis. Ingus Baušķenieka un "Dzelteno pastnieku" vārdi nez vai kādam ir jāpaskaidro. Spītīgi turpinājis art savu mūzikas lauciņu, Ingus izpelnījies savu kulta mākslinieka statusu. Un tas ir patiešām īpašs. Vari pārliecināties, aizstaigājot uz "Zuzeum" šovakar.

Džeza stūrītis

"Trio elpo"

19. maijā "Zeit" Līgatnē

Skaista svētdiena, ja pavadi to Līgatnes pusē. Un, ja bagātini pastaigas pa skaistajām takām ar pastaigām pa stilīga un kvalitatīva džeza līkločiem, tad labāku nedēļas nogales izskaņu ir grūti iedomāties. Jāņa Rubika un Edgara Cīruļa mūzika nebūs apstājusies laikā. Džezs paģērē brīvību, un tādu šis trio nodrošina tik viegli, it kā tas būtu pašsaprotami.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti