Rīta Panorāma

Notiks laikmetīgā cirka un ielu mākslas festivāls "Re Rīga!"

Rīta Panorāma

Rīta Panorāma

Ierakstīta Jēkaba Jančevska mūzika filmai "Zeme, kas dzied"

Kā skanēs stāsts par pirmajiem Dziesmu svētkiem? Ierakstīta mūzika filmai «Zeme, kas dzied»

Savas pirmās mākslas filmas mūzikas ierakstu piedzīvojis komponists Jēkabs Jančevskis. Viņš vairākus gadus kopā ar režisoru Māri Martinsonu strādājis pie filmas "Zeme, kas dzied" mūzikas radīšanas.

Pirmā lielā pieredze filmu mūzikas rakstīšanā komponistam Jēkabam Jančevskim atnākusi ar vērienu – iespaidīgu simfonisko orķestri, vīru un sievu skanīgajām balsīm un pieredzējuša skaņu režisora Normunda Šnē rūpīgā uzraudzībā. Pie diriģenta pults – Jurģis Cābulis.

"Es laikam pēc būtības esmu varbūt vecmodīgākas kino mūzikas piekritējs, jo man šķiet būtiski, ka klausītājam arī pēc seansa ir muzikāli, pie kā piesaistīt prātu un atgriezties pie filmas. To es cenšos mācīties arī no pasaules grandiem," sacīja komponists Jēkabs Jančevskis.

Filma "Zeme, kas dzied" vēsta par Pirmo Vispārīgo latviešu dziedāšanas svētku tapšanu un unikāliem cilvēkiem Latvijas kultūras vēsturē, arī par nozīmīgām vietām vēsturisko notikumu dzimšanā.

Filmas režisors Māris Martinsons kopā ar komponistu Jēkabu Jančevski pie filmas mūzikas strādājis vairākus gadus. Jau pirmajās komponista atsūtītajās mūzikas epizodēs ir bijis vēriens.

"Mēs izvēlējāmies dzīvos instrumentus tāpēc, ka stāsts ir dzīvs. Stāsts ir par kaut ko, kas ir dzīvs šobrīd – par dziedāšanu," atzīmēja režisors.

Filmas pirmizrāde iecerēta gada nogalē.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti