Kultūrtelpa «M/Darbnīca» ar Čikāgas blūzmeņa uzstāšanos uzsāks izglītojošu Blūza ciklu

Kultūrtelpa "M/Darbnīca" 6. septembrī uzsāks izglītojošu Blūza ciklu, kura startā uzstāsies Čikāgas blūzmenis Khalif Wailin’ Walter. Šomēnes tiks piedāvāti vēl citi neparasti un arī starptautiski muzikālie projekti, sola kultūrtelpas pārstāvji.

Ar 6. septembri tiks uzsākts izglītojošs Blūza cikls, kas balstīsies amerikāņu režisora Martina Skorsēzes kūrētajā dokumentālo filmu sērijā par blūzu. Pirmais Blūza cikla vakars startēs pulksten 17, kad notiks vokālista un ģitārista Khalif Wailin’ Walter meistarklase, bet pulksten 19 tiks demonstrēta pirmā no filmu sērijas "Martin Scorsese Presents: The Blues" kinolentēm "Feel Like Going Home".

Savukārt pulksten 21 notiks Khalif Wailin’ Walter koncerts kopā ar apvienību "Blues Mastery", kurā muzicē vokālists un basists Mārcis Kalniņš, bundzinieks Raitis Kalniņš un "Hammond" ērģeļu spēlētājs Artis Ločmelis.

Khalif Wailin’ Walter savā daiļradē ietver pagājušā gadsimta četrdesmito gadu blūza, Čikāgas elektriskā blūza un mūsdienu funk mūzikas atbalsis, neapejot arī soul, gospeļa un rokmūziku.

"Banjolectric"
"Banjolectric"

Īpašs pasākums kultūrtelpā "M/Darbnīca" paredzēts arī 16. septembrī, kad tur pulksten 21 uzstāsies "Banjolectric". Tas ir amerikāņu vokālista un bandžo spēles meistara Gregorija Malkerna soloprojekts, kurā viņš radījis jaunus pamatus piecstīgu bandžo spēlēšanā. Pēc pirmās Eiropas koncertturnejas "Banjolectric" debijas albums "So Below" tika iekļauts prestižā interneta kultūrmedija "PopMatters" 2018. gada divdesmit labāko folkmūzikas albumu listē. Malkerna muzicēšanas manierē manāmas arī hiphopa, funk un globālās mūzikas ietekmes, un paralēli viņš darbojas arī starptautiskajā indie-americana stilistikas projektā "2Frontiers".

Neff Irizarry
Neff Irizarry

Tāpat kultūrtelpa "M/Darbnīca" aicina uz koncertu 20. septembrī, kad pulksten 21 notiks ilgi gaidītā Somijā mītošā puertorikāņu ģitārista Neff Irizarry un dāņu vibrofonista Martin Fabricius muzikālā satikšanās Rīgā. Kopā ar Baltijas mūziķu grupu, kurā muzicē arī lietuviešu soprānsaksofonists Kestutis Vaiginis, latviešu basists Toms Poišs un igauņu bundzinieks Toomas Rull, klausītājiem tiks piedāvāts progresīva latīņdžeza vakars, kurā būs izdzirdamas gan asinsriti paātrinošas afrokubiešu "sabor" stilistikas, gan citas Karību jūras reģiona muzikālās iezīmes.

Kārlis Auziņš
Kārlis Auziņš

Savukārt 23. septembra vakarā kultūrtelpā pulksten 21 uzstāsies saksofonists Kārlis Auziņš ar programmu "Double Trio. Celebrating Coltrane". Kopā ar Kārli uz skatuves kāps divi kontrabasisti un divi bundzinieki. Ar šādu neparastu dubulttrio Auziņš nolēmis atzīmēt dzimšanas dienu vienam no zināmākajiem, inovatīvākajiem un ietekmīgākajiem saksofonistiem džeza vēsturē – Džonam Koltreinam. Šim Meistaram mūzika bija arī garīgās attīrīšanās rituāls, savukārt koncertdienā iestāsies ekvinokcijas laiks, kad diena būs vienādā garumā ar nakti, simbolizējot gan iekšējo, gan ārējo pasauļu atgriešanos balansā. Šī tad arī ir pamatideoma notikumam un mūziķu sastāvam komponētajai Kārļa Auziņa mūzikai. Tas būs sava veida muzikālais rituāls, kas caur meditatīvām skaņu ainavām, hipnotizējošiem ritmiem un enerģētiskām pasāžām mudinās klausītājus pievērsties introspekcijai un rast mieru šajā pieredzē, teikts koncerta aprakstā.

Ar 27. septembri tiks uzsākts jauns cikls "Jazz School", kas norisināsies katra mēneša pēdējā trešdienā. Ciklu ar koncertu "Tribute to Gretchen Parlato" iesāks Jāzepa Mediņa Rīgas Mūzikas vidusskolas džeza katedras pasniedzējs Krists Saržants kopā ar vokālisti Madaru Dzeni, basistu Tomu Poišu un bundzinieku Krišjāni Bremšu, piedaloties arī JVLMA Džeza katedras 4. kursa ansamblim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti