Popmūzikas «Brit Awards» ceremonijā triumfē «Raye»

Lielbritānijas galvaspilsētas Londonas O2 arēnā pasniegtas prestižās popmūzikas "Brit Awards" balvas. Par galveno vakara varoni kļuva  dziedātāja un dziesmu autore Reičela Agata Kīna, ko labāk pazīst ar skatuves vārdu "Raye".

Dienvidlondonā dzimusī mūziķe ieguva sešas balvas, tai skaitā galvenās, un pārspēja iepriekšējos rekordistus Hariju Stailzu, Adeli un grupu "Blur", kas uzvarēja četrās nominācijās. Viņu atzina par gada labāko mākslinieku, un balvu ieguva viņas albums "My 21-st Century Blues", kā arī dziesma "Escapism".

Uz skatuves 26 gadus vecā Reičela Agata Kīna nespēja novaldīt asaras un atzina, ka ir iemīlējusies mūzikā. Kļūt par mākslinieci bijis arī viņas mūža mērķis.

Savukārt kritiķi atgādina, ka viņa nav jaunienācēja mūzikas industrijā un darbojusies gan kā producente, gan dziesmu rakstītāja. Taču savu pirmo un godalgoto albumu viņai izdevās izdot tikai pēc atbrīvošanās no saistībām ar lielu skaņu ierakstu kompāniju.

Šī bija lieliska nakts arī citām māksliniecēm, jo 70% balvu saņēma sievietes. Starp laureātēm bija Kailija Minoga, kas saņēma Globālās ikonas balvu un noslēgumā izpildīja savu labāko hitu kompilāciju, kā arī Mailija Sairusa.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti