Kultūras ziņas

Jauna LTV filma – "Miers. Robeža. Tilts"

Kultūras ziņas

Pikets "Kultūrai IR jāstrādā"

Tuvojas Laikmetīgās mākslas biennāle "RIBOCA2"

«Viss reizē zied» – nākamnedēļ sāksies Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Otrā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle RIBOCA 2 gatavojas atklāšanai jau nākamnedēļ – 20. augustā. Andrejosta būs pārvērtusies līdz nepazīšanai, mākslas klātbūtne uzvējos visdažādākajās vietās, arī līdz šim vēl nesenajā noliktavā, kur trijos stāvos tiek iekārtota plašā izstāde “viss reizē zied”.

Māras Zālītes dzejolis “Viss reizē zied” kļuvis par RIBOCA2 vadmotīvu – ar skatu nākotnē un mūsdienu mākslinieku spēju savas idejas kā uztveres antenas raidīt tuvajā un vienlaikus tālajā nezināmajā pasaulē.

Pandēmijas apstākļi krasi iespaidojuši biennāles sākotnējo ideju un izstāžu norisi, stāsta RIBOCA2 kuratore Rebeka Lamarša-Vadela.

“Darbu izveide šeit Latvijā klātienē bija tikai daļēji iespējama, arī to atvešana no citām valstīm un pašu mākslinieku līdzdalība ierobežota. Tāpēc nolemts uzņemt dokumentālo filmu ar spēles elementiem, kurā varēs ceļot caur Andrejostas plašo teritoriju un aplūkot daudzveidīgos biennāles mākslas darbus,” skaidro kuratore.

Filmas mērķis būšot aktivizēt skatītāju, atklāj kinorežisors Dāvis Sīmanis: “Filmai jābūt kā šaujamieroča mēlītei, kur [skatītājs] atrod kaut ko priekš sevis par krīzes laiku, par lūzuma laiku.”

Sīmanis turpina: “Biennāles tēma ir laiks pēc, kad iepriekšējā pasaule ir gājusi bojā, mēs vēl nezinām, kāda tā ir, mākslinieki piedāvā ieskatīties, kas šajā nākotnes pasaulē apslēpts. Visas idejas, problēmas, gan sociālpolitiskas, gan ekoloģiskas, klimatiski globālas parādās arī mākslinieciskos kodos. Un filma būs kā audums, kurā tas savīts kopā.”

Otrā Rīgas Starptautiskā laikmetīgās mākslas biennāle “viss reizē zied” Andrejostā sāksies 20. augustā. Performances, publiskās lekcijas, radošās darbnīcas, mākslinieciski eksperimenti un dažnedažādas nākotnes vīzijas atklās globālo pasauli, kāda tā varētu būt, kādu to gribētos veidot un par ko tā var pārvērsties cilvēka bezatbildības, vai gluži pretēji – atbildīgas un saudzīgas līdzāspastāvēšanas ar dabu apstākļos.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti