Kultūras ziņas

Izstāde Brīvības bulvāra liepu alejā

Kultūras ziņas

Cēsu koncertzālē atkal skan dzīvā mūzika

Izstāde "Svaiga gaļa kritikai" šogad virtuāla

Studentu domu destilāts – virtuālā galerijā atklāta izstāde «Svaiga gaļa kritikai»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Tradicionāli jūnija sākumā Latvijas Mākslas akadēmija rīko absolventu diplomdarbu izstādi. Šogad “Svaiga gaļa kritikai 2020” būs skatāma īpaši šim notikumam izveidotajā digitālajā platformā. To atklāj 15. jūnija vakarā, un tajā var iepazīties ar visu Mākslas akadēmijas apakšnozaru bakalaura un maģistra programmu diplomdarbiem. Teju 170 jauno mākslinieku darbi izvietoti virtuālajās akadēmijas telpās.

Latvijas Mākslas akadēmijas absolventu darbi izstādē “Svaiga gaļa kritikai 2020” šogad tiks izkārtoti akadēmijas virtuālajos gaiteņos, auditorijās un citās telpās. Digitālā platforma “VirtuAAL.lma.lv” tapusi pēdējo divu mēnešu laikā, un, tai pateicoties, pirmo reizi studentu darbus varēs aplūkot interesenti visā pasaulē.

“Es ceru, ka skatītāji, tāpat kā bieži vien attālināti strādājot, varēs būt augšā ar žaketi un apakšā ar īsām biksēm un guļot gultā varēs priecāties par jauniešu visdažādākajām mākslas, prieka un bēdu izpausmēm,” spriež Latvijas Mākslas akadēmijas rektors Kristaps Zariņš.

Teju 170 jaunie mākslinieki savu un kursabiedru veikumu vienkopus pirmo reizi ieraudzīs tikai 15. jūnija vakarā, kad ar svinīgu rektora uzrunu attālināti tiks atklāta daudziem gada gaidītākā izstāde.

“Tos darbus mēs nobildējām, augšupielādējām un ar to tas viss arī beidzās. Ir tāda sajūta, ka kaut kas nav līdz galam tā noslēdzies,” atzīmē Latvijas Mākslas akadēmijas absolvente Estere Betija Grāvere.

“Tajā pašā laikā digitālā izstāde akadēmijas kontekstā ir milzīgs solis tieši ar šo digitālo vidi un digitālo pieeju, jo redzam, cik ātri varam reaģēt uz šādiem notikumiem.”

Savukārt Tēlniecības nodaļas absolventam Dāvim Valbakam vienam no retajiem ir paveicies ar to, ka viņa diplomdarbs aplūkojams reālajā vidē. Skulptūra papildina akadēmijas piebūves arhitektūras elementus.

“Cilvēki jau redz, un esmu dzirdējis jau atsauksmes. Varot palikt arī mūžīgi. Man prieks, ka izvēlējos ārtelpā, kur var piekļūt. Sagadīšanās,” atklāj Dāvis Valbaks.

Apmeklējot virtuālo izstādi, skatītājiem būs iespēja darbus ne tikai aplūkot, bet īpaši radītā kataloga sadaļā arī uzzināt ko vairāk par darba autoru, ieceri un tā tapšanas procesu.

“Tas, ka mākslinieki ir centušies, ka ir sapratuši, ka šogad to darām nedaudz savādāk, tas ir noticis. Un tas nozīmē, ka radošie prāti ir gatavi diezgan ātri pārslēgties. Un tā ir kvalitāte,” norāda izstādes “Svaiga gaļa kritikai 2020” kuratore Sandra Liepiņa.

Savukārt Kristaps Zariņš atzīmē: “Pie visa ir jāpierod. Es domāju, ka, ja skatītājs atradīs kādu stīgu, kas viņu aizskar, tad jau viņš noteikti uzliks to masku, brilles un ies meklēt to autoru.

Šis portāls būs kā visu mūsu studentu domu destilāts, kuram nevajag licenci.”

Izstāde “Svaiga gaļa kritikai 2020” apmeklētājiem pieejama 24 stundas dienā un septiņas dienas nedēļā sākot no 15. jūnija vakara.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti