Kultūras ziņas

Plūdoņa muzeja atjaunotās ēkas

Kultūras ziņas

Kinofestivāla "Baltijas pērle" leģendas

Noslēdzas izstāžu cikls "Ārup. Andris Grinbergs"

Noslēdzas izstāžu cikls «Ārup. Andris Grinbergs»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 6 gadiem.

Fonda “Mākslai vajag telpu” vasaras mājā 24.augstā tiek atklāta fotogrāfes Kristīnes Madjares, modes mākslinieka Bruno Birmaņa un mākslinieka Andra Grinberga izstāde “Kopā”. Šī būs noslēdzošā izstāde ciklā “Ārup. Andris Grinbergs”, kas Kalnciema kvartālā bija skatāms visas vasaras garumā un šogad veltīts vienam no latviešu laikmetīgās mākslas patriarhiem – Andrim Grinbergam.

Izstāde “Kopā” piedāvā fotogrāfiju sēriju, kas tapusi, kā sākotnējas idejas transformācija par mākslinieka Andra Grinberga vizuālo tēlu izstāžu cikla ietvaros. Modes mākslinieks Bruno Birmanis stāsta, ka, veidojot mākslinieka stilu centies uztaustīt kodus, ko Andris Grinbergs nesis cauri visai dzīvei.

"Tam, ko darījis ir Andris, es no studentu gadiem esmu sekojis un es esmu ievērojis, ka tas mani ir ietekmējis, iespaidojis, veidojis," atzīst modes mākslinieks Bruno Birmanis. "Andra, šajā gadījumā, tas svarīgākais pienesums, manuprāt, tā ir viņa personība. Kā viņš mūs inspirē gan ar savu pagātni, gan kāds viņš ir šodien."

Projekts ir kopā līdzdarbošanās rezultāts, kurā katrai iesaistītajai radošajai personībai ir savs un neatkarīgs pienesums.

"Viņam noteikti ir savs viedoklis un tas savs redzējums, kā viņš grib sevi redzēt un sevi parādīt," norāda fotogrāfe Kristīne Madjare. "Tajā pašā laikā viņu ir ļoti vieglo fotografēt. Viņš ir tāds tēls, jebkurā mirklī viņš notur to tēlu katru sekundi."

Andris Grinbergs ir redzējis un par labu atzinis visus izveidotos tēlus un foto mākslas darbus. Fonda “Mākslai vajag telpu” izstāžu cikla “Ārup. Andris Grinbergs” noslēdzošā izstāde “Kopā”, Vasaras mājā būs skatāma līdz 10. septembrim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti