Kultūras ziņas

Justs gatavojas Eirovīzijai

Kultūras ziņas

Pasniedz Latvijas Literatūras gada balvu

Neiburga un Eglītis piedalās leģendārā mākslas festivālā ASV

Neiburga un Eglītis piedalās leģendārajā Koačellas mākslas festivālā ASV

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Katrīna Neiburga un Andris Eglītis ir pirmie latviešu mākslinieki, kuri piedalās vienā no lielākajiem mūzikas un mākslas festivāliem ASV. “Coachella Valley Music and Arts Festival” direktors viņu darbu “Armpit” jeb “Paduse” ievēroja pērn Venēcijas mākslas biennālē un uzaicināja izstādīties arī Kalifornijā.

Venēcijā redzētais Latvijas paviljons tagad pielāgots festivāla videi Kalifornijā un būs apskatāms vēl līdz 24.aprīlim.

Festivāls “Coachella Valley Music and Arts Festival” notiek kopš 1999. gada un ir kļuvis par vienu no apmeklētākajiem un pelnošākajiem mākslas un mūzikas festivāliem ASV. To vidēji apmeklē 200 tūkstoši cilvēku. Un ieejas biļetes izpērk pāris stundu laikā.

Neiburgas un Eglīša "Armpit" ir tēlnieciski veidota būvju sistēma, kas caurausta ar videostāsta fragmentiem. Par tā iedvesmu un estētisko atsauci kalpo videoformātā fiksētas sarunas ar vīriešiem, kuri brīvo laiku pavada savam vaļaspriekam iekārtotās darbnīcās un radošā nošķirtībā. Izdevība ielūkoties privātās dzīves telpā mudinājusi māksliniekus izmantot garāžās dokumentēto vidi, lai veidotu šā savdabīgā mikrokosmosa "atlējumu". Darbnīcas dunu mākslas darbā veido muzikāla kompozīcija, ko radījuši mūziķi Andris Indāns un Shipsi (Jānis Šipkēvics), sadarbojoties ar Rīgas Doma skolas zēnu kori un vīru kori "Gaudeamus".

Paralēli vērienīgajā Koačellas festivālā norit arī koncerti. Šogad tur uzstājās, piemēram, grupa “Guns and Roses”, Elija Goldinga un citas slavenības.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti