Mūžībā aizgājis gleznotājs Nikolajs Karagodins

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Latvijas Mākslinieku savienība (LMS) informē, ka13.oktobrī mūžībā aizgājis izcilais latviešu gleznotājs Nikolajs Karagodins.

Nikolajs Karagodins ir studējis Latvijas Mākslas akadēmijā (1943 - 1949), un jau 1945. gadā notikusi jaunā mākslinieka pirmā piedalīšanās mākslas izstādē.

Nikolajs Karagodins gleznojis gan klusās dabas, gan aktus un portretus, tomēr viņa nozīmīgākais darba lauks ir bijusi ainavu glezniecība, kur pazīstams kā latviešu klasiskās ainavu glezniecības kopējs. Mākslinieka daiļrade balstās niansēti jūtīgā dabas vērojumā un pārdzīvojumā, viņa galvenais mērķis un uzdevums - dabas tēlojuma patiesīgums tās objektu un noskaņu daudzveidībā.

LMS biedrs Karagodins ir kopš 1957. gada. Viņa darbi eksponēti izstādēs Latvijā un ārzemēs. Mākslinieks piedalījies vairāk nekā 150 izstādēs, ir notikušas vairāk kā 10 personālizstādes Latvijā un Polijā. Nikolaja Karagodina darbi atrodas muzejos un privātkolekcijās Latvijā (Latvijas Nacionālajā Mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības muzeja krājumā u.c.), Krievijā (Valsts Tretjakova galerijā u.c.), Francijā, Itālijā, Japānā un citās valstīs.

 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti