Māksliniece Diāna Dimza-Dimme atklāj māju sajūtu izstādē «Mājas arheoloģija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

No 15. aprīļa līdz 15. maijam Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja (DMDM) skatāma mākslinieces Diānas Dimzas-Dimmes izstāde-eksperiments „Mājas arheoloģija”, kas vēsta ne tikai par māju kā fizisku dzīves vietu, bet arī kā sajūtu atmiņu krājumu, par mājām kā dvēseles patvērumu.

„Tā sanācis, ka pēdējā laikā biju spiesta krāmēties pa senču māju, tajā atrodot sen neredzētas mantas, ar kurām esmu bijusi kopā no bērnības – zināmām, bet aizmirstām un atrastām, vērtīgām un nevērtīgām. Šīs lietas ir veidojušas manu personību, katrai no tām ir savs atmiņu stāsts, kāda īpaša vien man zināma nozīme. Gribēju ar to dalīties, nosaucot izstādi par „Mājas arheoloģiju”,” stāsta māksliniece.

24. aprīlī DMDM visiem interesentiem būs iespēja satikt mākslinieci, uzdot jautājumus, kā arī piedalīties radošajā darbnīcā, kurā katrs varēs atklāt pats savu māju sajūtu. 

Diāna Dimza-Dimme 1992. gadā ir beigusi Latvijas Mākslas akadēmijas Tekstilmākslas nodaļu. Māksliniece regulāri rīko personālizstādes gan Latvijā, gan ārvalstīs, kā arī piedalās dažādos mākslas projektos. Viņas radošā darbība neiekļaujas tradicionālās tekstilmākslas robežās – mākslas darbi top, gleznojot uz „strukturētiem" audekliem, izmantojot arhīva fotogrāfijas, zīmējot, veidojot kolāžas un miksējot visdažādākās tekstila tehnikas.

Mākslinieces atpazīstamības zīme ir viņas darbu īpašā pasaule, kas asociatīvi vērsta nevis uz reālu dzīves notikumu atveidi, bet uz garīgo dimensiju – to neredzamo telpu, kas mājo ikvienā no mums.

Kopš 2010. gada Diāna Dimza-Dimme  ir izglītības projektu kuratore Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti