Kultūras ziņas

Zināmi literatūras gada balvas nominanti

Kultūras ziņas

Rīgā atklāj modernāko kinozāli Baltijā

Valmieras Mākslas dienas gaidot

Mākslas dienās Valmierā apgleznos soliņus un izvietos pilsētvidē

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Valmierā no 8. līdz 23.aprīlim norisināsies Mākslas dienas. Paredzēti daudzveidīgi kultūras un mākslas pasākumi - gaidāma īpašu "Mākslas soliņu" uzstādīšana Valmierā, kur, apgleznojot parka soliņus, savu mīlestību pret košām krāsām apliecinās trīs mākslinieces.

Mākslas dienām Valmierā izvēlēta īpaša tematika - "Garšas palete", kas ar košām krāsām caurvīs visas aktivitātes. Radošās latviešu mākslinieces  Elita Patmalniece, Signe Vanadziņa un Patrīcija Brekte izpaudīsies, apgleznojot parka soliņus, kas tiks uzstādīti Valmierā iecienītās pastaigu vietās.

"Mākslas dienas Valmierā katru gadu piedāvā plašu koncertu un izstāžu programmu, bet šogad mēs gribējām darīt kaut ko savādāku un atstāt kaut ko paliekošāku pilsētvidē valmieriešiem. Tā mēs arī izdomājām šos soliņus, kas Valmierā līdz šim bijuši tādi zaļi un tik ļoti neizceļas - visi ir vienādā zaļā krāsā," stāsta projekta vadītāja Liene Laviņa-Kalnaella.

Elitas Patmalnieces apgleznotais soliņš noteikti būs pamanāms, tas turpmāk priecēs pilsētas apmeklētājus Valmieras pilsdrupās. "Tā vienmēr ir - tev atnes to soliņu, tad tu to noliec, iekārto, tad tu padomā un tikai tad sāc taisīt.Tad es domāju - ko lai zīmē. Domāju - zīmēšu savu levitējošo sievieti. Nedaudz tā kā zārku atgādina - tāds garš. Tad es domāju fragmentus no savām gleznām," stāsta Elita Patmalniece. "Man asociējas ar romantiku, zvaigžņotām debesīm. Tad es izdomāju - zimēšu tos savus divus seksīgos zvēriņus, bet te zvēriņam ir jābūt melnam, un tad es viņam apzīmēšu apkārt mākoni. Tad es te piezīmēju divas sejas, lai izskatās saruna. Ko cilvēks dara uz soliņa - piesēž, atpūšas, un tad no tiem gleznu motīviem sanāk, ka viņš var ieturēt pusdienas."

Gleznotājas Signes Vanadziņas apgleznotais soliņš būs atpūtas vieta tiem, kuri vēlēsies pasēdēt Valmierā pie Gaujas. "Man vispār patīk skaistas lietas. Un, ja arī tās ir pilsētā un arī praktiskas lietas, arī tās apgleznotās govis, bet soliņš ir par kārtu labāks, jo uz tā varēs sēdēt un iedzert kādu glāzi vīna," pauž Signe Vanadziņa. "Pagaidām uz soliņa ir domāts, ka būs džungļi. Tam visam ir nosaukums "Garšu palate", kas nozīmē, ka tur vajadzētu būt kam garšīgam, tad es ceru, ka tie varētu būt tādi garšīgi džungļi. Es te izvērsos ar šādiem akrila flomasteriem - jauniem, un ar pūšamām krāsām var pamēģināt kaut ko, protams, arī ar parastām," norāda Signe Vanadziņa.

"Mākslas soliņus" Valmieras pilsdrupās, Kazu krācēs un Valterkalniņā uzstādīs 23.aprīlī.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti