Mākslas akadēmijā atklās studentu mākslas darbu tirgu «JAUNmarka»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA) no 2019. gada 14. decembra līdz 2020. gada 5. janvārim ar jaunu ekspozīcijas izkārtojumu un virzienu uz konceptuālām pārmaiņām nāk klājā ikgadējais studentu mākslas darbu tirgus, kas šogad ieguvis arī jaunu nosaukumu “JAUNmarka”, medijus informē LMA pārstāvji.

Tieši studenti ir tie, kas veido LMA kodolu un jaunos vaibstus. Studentu radošuma izpausmes ir neparedzams, tās var šokēt, provocēt, raisīt neizpratni, un tomēr tie ir būtiski jaunu mākslinieki mēģinājumi veidot dialogu ar pasauli, tā uzsver mākslas darbu tirgus rīkotāji.

Latvijas Mākslas akadēmija simtgadi iesāka ar savā praksē jaunu un apjomīgu izstādes formātu – diplomdarbu festivālu "Svaiga gaļa kritikai", kas pārliecinoši pierādīja, ka akadēmija turpina atvērtības politiku, nojaucot aizspriedumus par jēdzienu "akadēmisks" un izvirzot centrā studentu – topošo mākslinieku. Latvijas Mākslas akadēmija šobrīd kā vienu no svarīgiem uzdevumiem saredz sniegt iespēju ikvienam ieskatīties šajos studentu radošajos meklējumos. Piemēram, Mākslas akadēmijas simtgades izstāde “Academia” nekautrējās parādīt vispārdrošākos studentu darba procesus un ļāva teju fiziski sajust topošo mākslinieku jaunradi.

Turpinot pārmaiņu ciklu, Latvijas Mākslas akadēmijas simtgadē arī šis notikums šogad piedzīvo būtiskas, kvalitatīvas pārmaiņas.

Teju mēnesi ilgajā “JAUNmarkā” ikvienam būs iespēja ne tikai apskatīt topošo māslinieku darbus, bet arī atbalstīt studentus darbus iegādājoties. Šogad “JAUNmarkā” nozīmīga ir arī pašu studentu iesaiste – visas izstādes garumā apmeklētājiem būs iespēja klātienē sastapt darbu autorus. Savukārt uz mākslas darbu cenu zīmēm bez mākslinieka vārda un darba nosaukuma būs norādīta arī konkrētā Latvijas Mākslas akadēmijas katedra, kurā šobrīd studē topošais mākslinieks. Tas apmeklētājiem radīs plašāku priekšstatu par Latvijas Mākslas akadēmijas struktūru un konkrētā studenta veikumu.

Jaunums būs īpaši kūrētas ekspozīcijas, kuru veidošanā piedalīsies gan sabiedrībā pazīstami cilvēki, gan mākslas nozares profesionāļi – mākslas zinātnieki, galeristi, kolekcionāri un mākslas kuratori. Šo ekspozīciju ir paredzēts mainīt divas reizes nedēļā.

Jāpiemin arī tehniskās dabas pārmaiņas – šogad “JAUNmarkā” apmeklētājiem par viņu izvēlētajiem mākslas darbiem būs iespējams norēķināties ne tikai ar skaidru naudu, bet arī ar maksājumu kartēm.

"JAUNmarka" apmeklētājiem un mākslas pazinējiem savas durvis vērs 2019. gada 14. decembrī pulksten 11.00, un studentu darbus apskatīt un iegādāties varēs līdz pat 5. janvārim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti