LMA studenti: Katra «Jarmarka» ir īpaša

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

Šīgada Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) studentu darbu tirdziņa-izstādes vadmotīvs „Atrodi dārgumus!" aicina uzlūkot „Jarmarku" kā lielu dārgumu krātuvi, kurā katrs var atrast savu īpašo dārgumu. Kā norāda studenti, katra „Jarmarka" ir īpaša.

"Mums ir cilvēki, kas darbojas tikai vienā jomā un vairāk iet uz personisku izaugsmi. Un ir cilvēki, kuri cenšas uztaisīt pēc iespējas daudzveidīgākus un interesantākus darbus. Manuprāt, tieši tie studenti šeit ir vairāk pārstāvēti. Tie raibie," stāsta Jānis Jaunzems no dizaina nodaļas.

Anete Krišjanova no modes nodaļas trešā kursa atzīst, ka, paverot „Jarmarkas" durvis, nekad nevar zināt, kas aiz tām atklāsies.

Katra „Jarmarka" ir īpaša ar to, ka nekad nevar paredzēt, atverot aulas durvis, kā izskatīsies iekšpusē. Tā ir tā kā dārgumu lāde, jo katru gadu izskatās pavisam citādi," norāda studente. „Arī šogad. Kad skatos apkārt, ir vairāk tekstiliju. Ļoti liela dažādība, kā katru gadu, bet šogad sajūta, ka ir lielāka izlase. Vairāk atlasīti mākslas darbi. Nav vairs amatniecības pieskaņa."

Krišjanova uzskata, ka ir jūtami labāks līmenis, vairāk mākslas.

Kā iepriekš ziņots, "Jarmarka" būs atvērta līdz 30.decembrim, izņemot 24., 25. un 26.decembri.

"Jarmarkas" laikā ikviens interesents var baudīt mākslas gadatirgus īpašo atmosfēru, apskatīt un iegādāties LMA jauno talantu mākslas darbus, vienlaikus ziedojot līdzekļus LMA vēsturiski nozīmīgo jūgendstila telpu restaurācijai.

"Jarmarka" LMA studentiem sniedz iespēju studiju laikā tapušos darbus reizi gadā izstādīt plašākai auditorijai. Savukārt apmeklētājiem tā ir izdevība iegādāties oriģinālus mākslas darbus, kuru vērtība ar gadiem tikai augs. "Jarmarkā" ir atrodami visdažādākie mākslas darbi - no gleznām un traukiem līdz vides un interjera objektiem, tērpiem, tēlniecības un stikla objektiem, grafikām, rotām un citiem mākslas darbiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti