Kultūras ziņas

Laudera "Acis kvadrātā"

Kultūras ziņas

"Puika un niķis" dodas Latvijas tūrē

Lietišķās mākslas meistari pulcējas Viļņā

Lietišķās mākslas meistari pulcējas Viļņā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Kamēr Latvijā lietišķās mākslas meistari ziemā gatavo darbus nākamajai vasarai vai piedalās kādā no Ziemassvētku tirdziņiem un tikai sapņo par ikgadēju amatniecības festivālu, Lietuva jau trešo reizi rīko starptautisku lietišķās mākslas festivālu “Craft Vilnius 2016”. Tradicionāli tajā piedalās tikai profesionāļi, lai spodrinātu amata prestižu un meistarklasēs apgūtu jaunas iemaņas un mācītu tās citiem.

Viļņas pilsētas hallē Rātsnamā sācies trešais starptautiskais lietišķās mākslas festivāls “Craft Viļņa” pulcējot tekstilmākslas, juveliermākslas, stikla, ādas plastikas vai grāmatu iesiešanas mākslas profesionāļus no dažādām valstīm.

„Gadu gaitā Lietuvas sabiedrībā nostiprinājies priekšstats, ka tas, ko redzam tirdziņos, arī ir lietišķā māksla, tomēr tā nav. Mēs gribam parādīt, kas tad īsti ir lietišķā māksla, tādēļ arī rīkojam šādus profesionālo amata prasmju un mākslinieku svētkus. Ideja aizgūta no Amerika un Floridas,” stāsta pasākuma organizatore Aušra Petroškiene.

Cepuru dizaineres Ināra Priževote un Sanda Ezeriņa uzsver, ka festivālā piedalās, jo tas ir interesanti, rodas jaunu iespaidi un sakari, tāpat viņas jūt, ka ir novērtētas, tāpēc vēlas braukt atkal un atkal.

Viļņas amatniecības festivāla laikā notiek arī vairāku profesionālu mākslinieku personālizstādes, kā arī septītā starptautiskā ādas grāmatu mākslas izstāde, kurā aplūkojami lietuviešu autora Donelaiša darba “Gadalaiki” sējumi dažādu valstu mākslinieku izpildījumā.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti