«Lielajā dzintarā» atklās izstādi «Jūrā pie Liepājas pazudis cilvēks»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

No 9. jūlija līdz pat 12. septembrim Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” būs skatāma vēju pilsētas iedvesmota izstāde ar nosaukumu “Jūrā pie Liepājas pazudis cilvēks”. Laikmetīgās mākslas izstādē apvienojušies un par jūras un cilvēces tēmu reflektēs mākslinieki Egons Peršēvics, Uldis Rubezis, Ieva Rubeze un Raids Kalniņš, informēja koncertzāles pārstāvji.

"Neskatoties uz to, ka jūra nepārtraukti kaut ko “apēd”, vēlme atrasties tās tuvumā tā līdz galam nav izskaidrojama. Saikne starp cilvēka smadzenēm un okeānu/jūru ir ļoti maz pētīta – pirmā zinātniskā konference, kas veltīta šim jautājumam, notika tikai 2011. gadā," vēstīts izstādes pieteikumā. Šajā konferencē amerikāņu zinātnieks Maikls Merzeničs (Michael Merzenich) jūras pievilkšanās spēku saistīja ar cilvēces evolūcijas procesu, secinot, ka, iespējams, "mēs vibrējam tādā pašā frekvencē kā jūra”.

Mākslinieku veidotie darbi — instalācijas, gleznojumi un tēlniecības objekti — būs izvietoti gan “Lielā dzintara” 1. stāva mākslas telpā "Civita Nova", gan koncertzāles augstāko stāvu galerijās.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti