Kultūras ziņas

Sākas Senās mūzikas festivāls

Kultūras ziņas

Kultūras ziņas

Kate Krolle un Reinis Bērziņš jaunajā izstāžu zālē "TUR"

«Lēna cūka dziļu sakni rok» – Kate Krolle un Reinis Bērziņš izstādē atklāj dzīvi laukos

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 1 gada.

Radošajā Tallinas ielas kvartālā blakus jau apmeklētāju popularitāti ieguvušajai vietai "Tu jau zini, kur" atklāta jauna izstāžu zāle "Tur" un aizsākts notikumu cikls "Saaugšana/Saudzējot".

Izstāžu cikla kuratore Tīna Pētersone skaidro: "Viens no virsmērķiem ir veicināt savstarpējo sadarbību un tajā pašā laikā arī sadarbību starp dažādām mākslas izpausmēm, formām, medijiem un tehnikām, un to darīt vienam otru respektējot cieņpilni. Tas tiek ietverts vārdā "Saudzējot" – kā tad mēs varam tās attiecības veidot, balstoties un centrējot ap rūpēm un cieņpilnu līdzāsbūšanu."

Mākslinieku pāris Kate Krolle un Reinis Bērziņš kopīgi izveidojuši izstādi par sevi "Lēna cūka dziļu sakni rok". Tā atklāj viņu jauno dzīvi laukos, dzīves un darbu cikliskumu un vienlaikus absurdu.

Kā stāsta mākslinieki, izstādes aizsākums meklējams brīdī, kad abi pārcēlušies uz laukiem, kas bijis kā jauns sākums.

"Izstādes idejas sākums bija tajā brīdī, kad mēs satikām cilvēkus, vecu pāri, kuri brauca pie ābeles lasīt ābolus no ābeles, kuru viņi bija iestādījuši pirms 50 gadiem vietā, kurā vairs nav nekā. Mēs turpat blakus esam ieradušies un mēģinām iedzīvoties, izpētīt to vidi. Pāris atnāca ar veselu vēsturi par to apkārtni," atklāj mākslinieki. "Un mums radās apjausma, ka mēs esam nevis uz jaunu sākumu atnākuši, bet ieņēmuši vietu tajā cilvēciskajā cilpā, dzīves cilpā. Izstāde saucas "Lēna cūka dziļu sakni rok" – tā mēs tur dzīvojam tajos laukos, gan tieši, gan ļoti pārnesti, ļoti daudznozīmīgi. Tas ar mums notiek, tas ir tāds it kā mūsu stāsts, bet par ļoti globālām un visus cilvēkus aptverošām lietām."

Izstāžu cikls tiks organizētas procesuālā formā, vienai nomainot otru bez pārtraukuma. Mākslinieki aicināti ne tikai strādāt ar telpu un objektiem, bet veidot notikumus, kas iesaistītu cilvēkus un atklātu tapšanas procesu, ļaujot skatīties kā tādu un ļautu viņiem pašiem būt daļai no darba, piemēram, uzkāršot vilnu.

Jaunajā izstāžu ciklā nākamā stafeti pārņems dzejniece Marija Luīze Meļķe, bet pēc viņas – Eds Šautens, Kirils Ēcis un Jana Jacuka, notiks arī performances, lasījumi un koncerti.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti