Kultūras ziņas

Izskanējis mūzikas festivāls "LNSO vasarnīca"

Kultūras ziņas

Sandra Krastiņa. Vilis Daudziņš. Jānis Deinats. Zvejnieka dēls

Latvijas Mākslas akadēmijā atklāj studiju gadu

Latvijas Mākslas akadēmija atklāj studiju gadu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 4 gadiem.

Ar svinīgu imatrikulāciju jeb personu ierakstīšanu augstskolas studējošo sarakstā 26.augustā dots starts jaunajam mācību gadam Latvijas Mākslas akadēmijā (LMA). Kā pirmkursnieki studijas sāk 120 bakalaura un 100 maģistra programmu studenti, kā arī 10 doktoranti.

Studijas Latvijas Mākslas akadēmijā šogad sākas agrāk, jo, atzīmējot augstskolas simtgadi, jau septembra vidū iecerēta trešā jaunās mākslas biennāle “Nākotnes mākslas/Nākotnes zīmes”, un drīz pēc tās arī izstāžu zālē “Arsenāls” durvis vērs jubilejas izstāde “Academia”.

"Ir padomāts par to, ka šīs izstādes būs daļa no mācību procesa. Arī starptautiskas norises, kurās piedalīsies visas mūsu Eiropas partneru augstskolas," norāda LMA rektors Kristaps Zariņš.

Uz svinīgo apliecību saņemšanu LMA Lielajā aulā pirmie pulcējās bakalaura programmas pirmā kursa studenti. Sākot mācības, vēlējumu jaunajiem studentiem sagatavojis arī augstskolas rektors.

"Es teikšu, lai nebaidās no mākslīgā intelekta, kurš ar laiku pārņems pasauli, jo

mākslinieks būs vajadzīgs arī tiem citplanētiešiem un mākslīgi veidotajām būtnēm. Mākslinieks būs vajadzīgs," uzskata rektors.

"Es esmu šausmīgi satraukusies! Es mācīšos grafiku, un man ir mērķis varbūt kaut kur tikt ar grāmatām, jo tā man ir liela mīlestība, ko man opītis ielika. Un es ceru, ka man izdosies, jo es nāku no “Rožiem”, daudzi teica, ka varbūt man būs garlaicīgi, bet tā nav! Tāpēc, ka akadēmija ir cita pasaule, citi cilvēki," saka LMA pirmā kursa studente Elvīra Beķere.
 

"Es gribu ļoti attīstīt savas glezniecības un ilustrācijas spējas. Daudz gleznot modeļus, ko šeit var bieži, un daudz pavadīt laika šajā ļoti foršajā ēkā. Tas ir tiešām sirreāli būt šeit un mācīties šeit," tā pirmkursnieks Niklāvs Romeiko.

Tikmēr pirmkursniece Katrīna Herta Jurģevica gaida akadēmijā labāko dzīves posmu savā dzīvē, radošas idejas, daudz radošu cilvēku apkārt. Arī viņa atzīst, ka ir ļoti satraukusies.

"Vēlos arī maģistrus pabeigt šeit un domāju, ka šis būs ļoti foršs pasākums!" uzsver studente. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti