Kuldīgas mākslinieku rezidence aicina uz radošo vasaras skolu

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Kuldīgas mākslinieku rezidence aicina uz radošo vasaras skolu, kas no 1. līdz 4.jūlijam norisināsies Kuldīgas mākslas namā. Radošās vasaras skolas programmā būs lekcijas, kino sadarbībā ar "Kino bizi" un virkne izstāžu.

Par un ap koncepciju "Māksla un At/Bilde" semināru programmā Kuldīgā no 1. līdz 3.jūlijā rosinās domāt vairāki vieslektori no Latvijas un ārvalstīm - Inese Baranovska, Andris Vītoliņš, Kirils Kobrins, Kārlis Vērpe un Pēteris Cedriņš. Semināra atklāšanu 1.jūlijā ievadīs Latvijas eksprezidente Vaira Vīķe-Freiberga.

Šī gada rezidences darbības koncepcija "Māksla un At/Bilde" radusies iedvesmojoties no dzejnieka Roberta Dunkana apcerējuma par angļu valodas jēdziena "responsibility" jeb "atbildība" etimoloģisku izcelsmi un vārdiem "response-ability" ("atbildēt-spēja"), kuru būtība angliski izsakāma ar "keeping the ability to respond". Latviski to varētu skaidrot kā spēju atsaukties, radīt atbildes reakciju, atspulgu, atbalsi, atsauksmi - visu to, kas neatstāj vienaldzīgu un spēj radīt rezonansi. Dvēseles un sirds rezonanse šajā gadījumā attiecināma gan uz pašu mākslas darba autoru radīšanas procesā, gan uz mākslas darba skatītāju.

Sagaidāms, ka radošajā vasaras skolā piedalīsies mākslas studenti no Latvijas, Lietuvas un Francijas, pasniedzēji, mākslinieki un mākslas skolu pedagogi.

Seminārs ir atvērts ikvienam interesentam. Organizatori aicina pieteikties līdz 26.jūnijam, rakstot uz elektroniskā pasta adresi "[email protected]".

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti