Kultūras ziņas

"Latgolys freska" – veltījums Annai Rancānei

Kultūras ziņas

Paziņoti "Spēlmaņu nakts 2019/2020" nominanti

"Sazobe" – veltījums Baltu vienības dienai

Kuldīgā atklāta Latvijas un Viļņas Mākslas akadēmiju kopizstāde «Sazobe»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 3 gadiem.

Baltu vienības dienai šogad bija jānotiek Kuldīgā. Lai arī koronavīrusa pandēmijas dēļ tā pārcelta uz citu gadu, Kuldīgā daži pasākumi stāstīs par Latvijas un Lietuvas sadarbību. Viens no tiem – Latvijas Mākslas akadēmijas un Viļņas Mākslas akadēmijas kopizstāde “Sazobe”.

Laikmetīgās glezniecības izstādes “Sazobe” svinīgās atklāšanas vietā Kuldīgas Mākslas nama izstāžu zālē, kad kopā būtu tikušies Latvijas un Lietuvas mākslinieki, šai reizē pavisam klusi satikušies viņu darbi.

Baltu vienības dienu šogad bija paredzēts atzīmēt Kuldīgā, un šis bija iecerēts kā viens no pasākumiem. Lai uzsvērtu abu mākslas akadēmiju mijiedarbību, sadraudzību un sadarbību dažādos mākslas augstskolu tīklos, izstādei dots nosaukums “Sazobe”.

“Šeit ir gan figurāli, gan abstrakti darbi, arī atšķirības mākslinieku starpā ir interesantas, ņemot vērā to fonu, pieredzi un darbības jomu,” stāsta izstādes “Sazobe” kuratore Jana Pakalna.

No Mākslas nama sienām uz mums noraugās sešu mākslinieku darbi, no katras valsts – trīs.

Latvijas Mākslas akadēmiju pārstāv rektors Kristaps Zariņš ar kolēģiem Normundu Brasliņu un Madaru Kvēpu, bet Viļņas Mākslas akadēmiju – rektore Ieva Skaurone ar kolēģiem Pauļu Jušku un Žilivi Jasutīti.

Izstādes kuratore spriež: “Kaut kādā mērā Lietuvas laikmetīgā glezniecība Latvijā ir pazīstama, bet, ņemot vērā, ka esam kaimiņvalstis ar kopīgām saknēm, patiesībā šī Lietuvas laikmetīgā māksla tiek izstādīta salīdzinoši nedaudz, nav jau nekādu šķēršļu, lai izstādītu daudz vairāk un iepazīstinātu ar viņu darbiem.”

Izstāde Kuldīgas Mākslas namā būs aplūkojama līdz 11. oktobrim. Savukārt Kuldīgas vecajā rātsnamā 19. septembrī tiks atklāta izstāde “Rotu balsis”, kas arī veltīta Baltu vienības dienai.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti