Koncertzālē «Cēsis» skatāma Ilzes Preisas personālizstāde «Mana telpa»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 2 gadiem.

24. jūlijā koncertzālē “Cēsis” tiks atklāta un līdz septembra vidum būs skatāma gleznotājas Ilzes Preisas izstāde “Mana telpa”. No jūlija koncertzālē atsākas koncertdzīve ar pasākumiem klātienē, un, kā ierasts, mākslas galerijā apmeklētājiem tiks piedāvāta iespēja baudīt arī vizuālo mākslu, informēja koncertzāles pārstāvji.

Ilzes Preisas izstāde “Mana telpa” rosinās uz pasauli paskatīties citādi – iegremdēties sirreālu fantāzijas tēlu pasaulē, apjaust dabas mūžīgi mainīgo spēku, meklēt un atrast neparasto, kas vienmēr eksistē paralēli ikdienas rutīnai un pelēcībai, norādīja izstādes veidotāji. Mākslinieci vienmēr ir fascinējusi teātra skatuve, noslēpums, kas atklājas, priekškaram atveroties, iztēli rosinoši tēli un fantāzijas par to, kas var notikt vai nenotikt.

“Mākslā man tuva ir simbolu valoda. Gleznās runāju ar to starpniecību. Stāstot par notikumiem, norisēm ap mums, darbos iegleznoju tēlus no mītiskās pasaules, piešķirot tiem jaunas nokrāsas. Simboli, kurus pielietoju darbos, var būt ietverti arī ģeometriskās formās un, sakārtoti noteiktā secībā, tie veido savu stāstu. Darbi tiek veidoti daudzos slāņos, kur katrai detaļai vai simbolam ir jēga. Būtiska nozīme ir skaistajam – dažreiz pat smeldzoši skaistajam. Tā ir apzināti izvēlēta mākslinieciska forma, kas piesaista un tālāk jau liek ieskatīties dziļāk. Māksla ir mans komunikācijas veids,” atklāja Ilze Preisa.

Izstāde būs apskatāma koncertzāles “Cēsis” mākslas galerijā Raunas ielā 12, darba dienās no pulksten 12.00 līdz 18.00, ievērojot spēkā esošos epidemioloģiskās drošības pasākumus.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti