Jelgavā atklās mākslinieces Alisas Gibetas izstādi «Tēli un iespaidi»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Piektdien, 29. martā, pulksten 18 Jelgavas Sv.Trīsvienības baznīcas tornī tiks atvērta mākslinieces Alisas Gibetas izstāde “Tēli un iespaidi”, kurā būs aplūkojamas gleznas un grafikas, portreti, ainavas un īpaši baleta tēmai veltīti darbi, informē izstādes veidotāji.  

Alisa Gibeta dzimusi Sanktpēterburgā 1979. gadā, ieguvusi klasisku māksliniecisko izglītību Valsts akadēmiskajā mākslas licejā un I.Repina Sanktpēterburgas Akadēmiskajā glezniecības, tēlniecības un arhitektūras institūtā. Jau vairākus gadus māksliniece sevi sauc par jelgavnieci un izveidojusi gleznošanas studiju, kurā pasniedz glezniecību iesācējiem.

Izvēloties mākslas darbu tēmas, Alisa Gibeta paliek uzticīga reālistiskajai glezniecības skolai un baleta tematikai. Mākslinieci saista cilvēka ķermeņa plastika, jūtas, emocijas, intimitāte un mirkļa valdzinājums. Izstādes darbos redzēsim balerīnas, kuras kustas mēģinājumu laikā, uzstājas uz skatuves, kārtojot frizūru vai lūkojoties bezgalībā. Māksliniece uzskata, ka balerīnas tēls dod iespēju attēlot daudzveidīgas attieksmes, žestus un kustības un skatītājs tiek aizrauts ar dejas pasauli, kur kustība pauž lielāko kaislību.

Izstādē būs aplūkojami arī portreti, kas kļuvuši par mākslinieces darbības neatņemamu sastāvdaļu, kuros atspoguļot gan cilvēka raksturu, gan personību. Darbos jūtama mākslinieces mīlošā attieksme un pieeja cilvēkiem un tādējādi skatītāja uzmanība tiek vērsta uz portretā attēlotā raksturu.

Izstāde būs apskatāma no 29. marta līdz 30. aprīlim.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti