Jaunieši gatavojas laikmetīgās mākslas triennālei «Eksperimenta!»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 10 gadiem.

2014. gada oktobrī un novembrī Tallinā notiks Starptautiskā laikmetīgās mākslas triennāle jauniešiem „Eksperimenta!”. Šogad izstādes tēma ir „Māksla un zinātne”. Gatavojoties dalībai starptautiskajā izstādē, februārī visā Latvijā norisināsies radošās darbnīcas, kuras jauniešiem palīdzēs rast iedvesmu un idejas, lsm.lv pavēstīja Latvijas Nacionālā kultūras centra pārstāve Inga Bika.

Radošajās darbnīcās tiks prezentēta laikmetīgās mākslas triennāles „Eksperimenta!” Latvijas ekspozīcijas tēma „Robežas un robežsituācijas”, notiks dažādi iedvesmojoši fizikas eksperimenti, kas palīdzēs ideju izstrādē, kā arī jaunieši varēs uzzināt visu par nosacījumiem dalībai izstādē Tallinā. Darbnīcas organizē Latvijas Nacionālais kultūras centrs sadarbībā ar mākslinieku Artūru Arni, kā arī Kārli Kravi, Mārtiņu Gulbi un citiem jaunajiem fiziķiem no Latvenergo izglītības projekta FIZMIX.

Pirmā radošā darbnīca jau aizvadīta 31.janvārī J.Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā. Nākamās darbnīcas notiks: 14. februārī no plkst. 12.00 līdz 15.00, Rēzeknes Mākslas un dizaina vidusskolā; 21. februārī no plkst. 12.00 līdz 15.00, Liepājas Dizaina un mākslas vidusskolā; 28. februārī no plkst. 15.00 līdz 18.00, J.Rozentāla Rīgas mākslas vidusskolā.

Piedalīšanās radošajās darbnīcās ir nosacījums dalībai „Eksperimenta!” mākslas darbu ideju konkursā. Piesakoties darbnīcās, dalībniekiem jābūt gataviem iesniegt mākslas darbu idejas „Eksperimenta!” atlases konkursam un veiksmīgas atlases gadījumā - laikā no 2014. gada aprīļa līdz augustam - izveidot mākslas darbu.

Plašāka informācija atrodama kriic.lv.

Starptautiskā laikmetīgās mākslas triennāle jauniešiem „Eksperimenta!” ir vērienīgs mākslas pasākums jauniešiem. Tā notiks Tallinā 2014.gada oktobrī un novembrī, noslēdzoties ar lielu starptautisku laikmetīgās mākslas izstādi jauniešiem vecumā no 14 līdz 19 gadiem.

„Eksperimenta!” iecerēta kā platforma, atspēriena punkts jaunām idejām un eksperimentiem laikmetīgās mākslas laukā - „mazā Venēcijas biennāle” jauniešiem. Šobrīd savu dalību biennālē apstiprinājušas 11 valstis un katra valsts šajā izstādē piedalās ar savu nacionālo ekspozīciju. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti