Kultūras ziņas

Džilindžers Liepājā iestudē "Sniegbaltīti un septiņus rūķīšus"

Kultūras ziņas

Laulības dzīves ainas I. Rešetina redzējumā

Klasika un eksperimenti piecu tekstilmākslinieču izstādē

Intriga, klasika un eksperimenti tekstilmākslinieču izstādē galerijā «Apsīda»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 8 gadiem.

Līdz 30. oktobrim galerijā „Apsīda” apskatāma Latvijas Mākslas akadēmijas (LMA) Tekstilmākslas katedras mācībspēku izstāde „4+1”. Līdz izstādes atklāšanai tās veidotāji apzināti saglabāja intrigu – mākslinieces nezināja, ar kādiem darbiem startēs kolēģes.

Ieva Krūmiņa, Elīna Ģibiete, Diāna Janušone, Irēna Andrejeva un Aija Baumane. Piecas mākslinieces. Katra ar savu individuālo radošo valodu un vēstījumu, kas piepilda vienu telpu galerijā "Apsīda". Vienojošais – visas mākslinieces ir LMA Tekstilmākslas katedras pasniedzējas.

"Katrs nāk ar savu filosofisko risinājumu, kā redz un kā skatās uz lietām. Man ir prieks par jaunajām māksliniecēm," saka Baumane. "Mūsu jaunie pedagogi labi turpina iesākto - tekstila tradīcijas, līnijas, un arī nebaidās no liela darba ieguldījuma."

Aija Baumane izstādē ir eksponējusi divus darbus, kuros atainojusi savas pārdomas par Dievu un emigrācijas tēmu. Savukārt Elīnas Ģibietes darbos kā allaž neiztrūkst asprātīga risinājuma un sievišķības.  

"Tas varbūt ir manas mākslas fokuss - caur ironiju paskatīties uz nopietnām lietām," norāda Ģibiete. "Citreiz pasmieties, kā mēs te peramies pa šo dzīvi."

Intriga tika saglabāta tādēļ, lai parādītu, cik dažādi darbu autores materiālā ir transformējušas savas izjūtas. Turklāt izstāde ir uzskatāms piemērs gan klasiskajai Latvijas tekstilmākslas skolai, gan jauno mākslinieku eksperimentiem.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti