Kultūras ziņas

Kultūru sadursme filmu festivālā "2ANNAS"

Kultūras ziņas

Komponistam Gunāram Freidenfeldam - 75!

Ievas Iltneres nepārvaramā vara

Ievas Iltneres nepārvaramā vara aplūkojama Vīna studijā

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Vīna studijā Stabu ielā 30 atklāta mākslinieces Ievas Iltneres jaunākā personālizstāde ar nosaukumu „Force Majeure”. Tajā māksliniece meklē atbildes uz jautājumiem, kas saistīti ar nepārvaramas varas un augstāku spēku ietekmi uz cilvēku un, protams, arī mākslinieku.

Ieva Iltnere (1957)

1982. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas Glezniecības nodaļu.

Izstādēs piedalās kopš 1977. gada.

Sarīkojusi vairāk nekā 20 personālizstādes, piedalījusies vairāk nekā 80 grupu izstādēs.

Darbi izstādīti Latvijā, Igaunijā, Lietuvā, Zviedrijā, Vācijā, Somijā, Nīderlandē, Dānijā, Lielbritānijā, Francijā, Spānijā, Ungārijā, Krievijā, Baltkrievijā, ASV.

Darbi atrodas nozīmīgākajās publiskajās kolekcijās - Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā, Latvijas Mākslinieku savienības muzejā, Jane Voorhees Zimmerli mākslas muzejā (ASV), Ludviga muzejā un ECB’s mākslas kolekcijā Vācijā un Valsts Tretjakova galerijā Krievijā.

Dodot savai izstādei nosaukumu “Force majeure” jeb  “Nepārvarama vara”, kas 2014. gadā bija arī Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas moto, Ieva Iltnere paplašina šī vārdu salikuma nozīmi attiecībā uz kultūru.

„„Force majeure”, kas nozīmē nepārvarama vara, nepārvarams apstāklis, arī augstāks spēks, Dieva pirksts, kaut kas tāds, kam cilvēks nav spējīgs pretoties, man ir arī laiks, gleznošana, vēl - gadalaiku maiņa un dabas nenormālais skaistums,” skaidro māksliniece Ieva Iltnere.

Mākslinieci Ievu Iltneri ļoti iedvesmo daba. Tai skaitā kalni. Ikreiz, kad māksliniece dodas uz Alpiem slēpot, viņa kalnus noteikti arī fotografē. Vīna studijā izstādītajās gleznās viņa izmanto dažādus vārdus un spilgtus izteicienus.

Iltneres nepārvaramā vara skatāma un jūtama Vīna studijas telpās Stabu ielā līdz 2017. gada 12. februārim. Fotoreportāža no izstādes atklāšanas aplūkojama šeit.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti