Kultūras ziņas

Koris "Sōla" izdzied 20. jubilejas gadu

Kultūras ziņas

LNSO klaviertrio svin 5. jubileju

"Simtgades loterija" galerijā "Bastejs"

Galerijā «Bastejs» durvis vērs izstāde «Simtgades loterija»

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 5 gadiem.

Galerijā “Bastejs”  piektdien durvis vērs izstāde ar nosaukumu “Simtgades loterija”. Tā būs galerijas mākslinieku kopizstāde, kurā būs apskatāmi, piemēram, Helēnas Heinrihsones, Rituma Ivanova un Kristiana Brektes darbi. Daļa no tiem iepriekš nav izrādīti Latvijā vai tapuši speciāli šai izstādei, tāpēc dažas gleznas vēl smaržo pēc svaigas krāsas, jo tikko ir noņemtas no molberta.

“Mēs izstādām tos darbus, kas ir bijuši mūsu iepriekšējās izstādēs vai arī kaut ko jaunu, kas ir raksturīgs katra stilam. Plus mēs atnesam speciāli loterijai kādu nelielu darbiņu, un tās ir mūsu iekšējās kaislības, kas ko vinnēs. Tas jau ir trīs gadus, un es domāju, ka mākslinieki ļoti, ļoti iespringuši, jo tas taču ir skaisti – viens otram dāvina darbu. Tas ir nopietni, atbildīgi, tu nevari iedot kaut ko, kas tev ir palicis pāri,” uzsver māksliniece Frančeska Kirke.

Loterijas darbiem būšot atvēlēta atsevišķa siena. Taču, kādi darbi tur būs, pagaidām ir noslēpums. Izstādē uz šo gadu atskatās gandrīz visi no vairāk nekā 20 galerijas māksliniekiem. 

“Tās ir arī sava veida pārdomas par simtgadi, par visiem notikumiem, par to, kā mēs jutāmies, jo būtībā mēs tā īpaši nepiedalījāmies nekādos simtgades notikumos, kā galerija ne,” skaidro galerijas vadītāja Baiba Morkāne. 

Mākslinieki kolēģu darbus loterijā izlozēs sestdien, un plašākas publikas acīm tie būs izlikti tikai vienu dienu, bet uz izstādi “Simtgades loterija” skatītājiem galerijas “Bastejs” durvis būs atvērtas līdz janvāra beigām. 

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti