Rīta Panorāma

Kinovakari Doma dārzā

Rīta Panorāma

Laika ziņas

Intervija ar Juri Žagaru

Cēsu mākslas festivāla direktors Žagars: Desmit gados ir izdevies izaudzināt skatītāju

Pievērs uzmanību – raksts publicēts pirms 7 gadiem.

Cēsu mākslas festivāls desmit gados ir izaudzis gan skatītāju, gan budžeta ziņā, intervijā Latvijas Televīzijas raidījumā "Rīta Panorāma" sacīja festivāla direktors Juris Žagars, norādot – lielākais festivāla nopelns ir tas, ka šajā laika posmā ir "izdevies izaudzināt skatītāju".

"Tas, ka mums ir izdevies izaudzināt savu skatītāju, - tas, manuprāt, ir lielākais nopelns. Tas, ka mums vairs nav īpašas raizes par to, cik skatītāju atnāks. Mums ir tāds konstants cipars pēdējo gadu laikā – 15 000-20 000 cilvēku apmeklē festivālu. Tas ir tas galvenais, kas ir noticis pa desmit gadiem. Tā ir liela lieta," sprieda Žagars.

Viņaprāt, festivāla pamatvērtība, ar ko tas spējis piesaistīt apmeklētājus, ir produkta kvalitāte. Festivāla apmeklēšana ik vasaru ir kļuvusi par daudzu cilvēku paradumu. "Kā neaizbrauksi uz Cēsīm, uz Kuldīgu reizi vasarā? Nu obligāti ir jāaizbrauc," sprieda Cēsu mākslas festivāla direktors.

Pēc viņa teiktā, Cēsis vispār ir kļuvusi par pievilcīgu vietu dzīvošanai – ja daudzās citās pilsētas iedzīvotāju skaits samazinās, tad Cēsīs tas ir konstants vai nedaudz pieaug. "Cēsīs nāk iekšā arī uzņēmēji, kas izvēlas vispirms tur dzīvot un pēc tam visu pārējo,” teica Žagars.

Pēc viņa sacītā, šādiem uzņēmīgiem, turīgiem un talantīgiem cilvēkam ir zināmas prasības pret dzīves kvalitāti. Viena no šīm prasībām ir labas kultūras pieejamība.

Žagars informēja, ka Cēsu mākslas festivāls šogad notiks no 15.jūlija līdz 14.augustam. Šā gada festivāla vienojošā tēma ir ainava. "Tāda kultūras ainava. Nevis dabas ainava, bet skats uz to, kā mēs redzam pasauli, to, kas mums ir apkārt," teica festivāla direktors.

Viņš atzina, ka kultūras pasākumos ir grūti ar ko pārsteigt, jo vasarā kultūras piedāvājums ir ļoti blīvs. Grandiozākais festivāla notikums būs Džordža Gēršvina operas "Porgijs un Besa" koncertiestudējums, kas notiks Cēsu pilsdrupās un kurā piedalīsies arī četri pasaulslaveni dziedātāji no Ņujorkas.

Kļūda rakstā?

Iezīmējiet tekstu un spiediet Ctrl+Enter, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Iezīmējiet tekstu un spiediet uz Ziņot par kļūdu pogas, lai nosūtītu labojamo teksta fragmentu redaktoram!

Saistītie raksti

Vairāk

Svarīgākais šobrīd

Vairāk

Interesanti